Educaţie pentru minte, m?ini şi suflet
17.04.2014 ⋅ 0 comentarii
Asociația Outdoor Life, în parteneriat cu Centrul Județean de Voluntariat și Primăria Municipiului derulează în perioada 14-18 aprilie proiectul "Educaţia Outdoor – Educaţie pentru minte, mâini şi suflet". În acest demers sunt implicați peste 200 elevi și trei profesori. Proiectul se desfăşoară sub forma unor programe educaţionale outdoor, de o zi, respectiv două. Locaţia acestor programe va fi Pădurea Ceala.
Scopul proiectului îl constituie implicarea elevilor în activităţi specifice educaţiei experienţiale outdoor, în vederea însuşirii unor abilităţi de viață-încredere de sine şi spirit de echipă, colaborare şi comunicare eficientă, rezolvarea creativă a problemelor, munca în echipă şi protecţia mediului natural.
Astfel, în prima zi a proiectului, s-a organizat un astfel de program outdoor pentru 50 de elevi din clasele a VI-a, în Pădurea Ceala. Activităţile au cuprins jocuri de cunoaştere, exerciţii de lucru în echipă pe diverse scenarii, treasure hunt cu harta şi busola şi activităţi de aventură (tiroliană, “low ropes”, tir cu arcul) cu un anumit grad de risc controlat, facilitate de trainerii Asociaţiei Outdoor Life. După fiecare sesiune de activităţi şi la sfârşitul programului vor avea loc discuţii (debriefing) pentru extragerea învăţăturii din respectivele activităţi practice. Coordonatorul proiecvtului este profesorul Daniel Gâta.
A doua zi s-a organizat un program identic pentru 50 de elevi din clasele a VII-a.
A treia zi, programul a fost organizat pentru 50 de elevi ai claselor a IX-a, activităţile educative fiind similare, dar cu un grad de dificultate sporit pentru a motiva participarea activă a liceenilor.
A patra și a cincea zi sunt destinate unui program de două zile pentru 50 de elevi ai claselor a VIII-a. Pe lângă activităţile enunţate în cadrul zilelor precedente, în acest program elevii vor experimenta o drumeţie, un curs de prim ajutor şi instalarea unei tabere de corturi pentru camparea peste noapte.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅