UN PRIMAR CE A SFINŢIT LOCUL. FLORIN ŢOLE - primarul care a schimbat faţa comunei Ususău
09.10.2014 ⋅ 0 comentarii
Deşi a preluat comuna Ususău (cu satele aparţinătoare Dorgoş, Zăbalţ, Bruznic, Pătârş) cu datorii mari (6 miliarde vechi), fiind acum la al doilea mandat, primarul independent Ţole Florin este mândru de progresele făcute în localităţile pe care le păstoreşte. După ce s-a luptat câţiva ANI cu datoriile rămase de la vechiul primar a ajuns la zi, iar următorul pas a fost trecerea la invesiţiile necesare comunei. La loc de cinste stă cea mai modernă grădiniţă din judeţ, construită din temelii la standarde europene. Însă nu doar atât, proiectele şi realizările fiind prezentate de primarul Ţole în rândurile de mai jos:
PLANUL DE URBANISM AL COMUNEI
- "Investiţii neaparat necesare au fost făcute pentru realizarea suportului topografic în vederea realizării PUG-ului la nivel de comună, dar şi efectuarea propriu-zisă a acestuia, aproximativ 280.000 lei plus investiţii majore pentru reabilitarea şcolilor, inclusiv interiorul sălilor de clasă, amenajarea parcurilor din incinta acestora precum şi realizarea de trotuare la şcoli. Apoi pavazarea aleii grădiniţei din Dorgoş, refacerea căilor de acces în faţa bisericii, iar la Zăbalţ, refacerea completă a trotuarelor din faţa şcolii. Altă activitate a fost construirea a 12 podiuri şi podeţe, pe raza comunei, inclusiv podul peste Valea Mare de la Zăbalţ, care a fost înocuit cu altul nou. În prezent şcolile de la Ususău şi Zăbalţ beneficiază de terenuri de sport, sintetice, construite în ultima perioadă".
GRĂDINIŢA DIN USUSĂU LA STANDARDE EUROPENE
- "Construcţia s-a dat în folosinţă la 15 septembrie 2013, o investiţie majoră realizată şi cu sprijinul CJA. Este o construcţie complet nouă, care beneficiază de încălzire centrală şi grupuri sanitare, încadrându-se după toate normele sanitare fiind printre puţinele la nivel de judeţ, avizate din punct de vedere sanitar. Atât interiorul cât şi exteriorul arată impecabil, copii beneficiind de absolut toate condiţiile. Trebuie să mai spun că la nivel de comună avem 200 de elevi la şcoală şi 100 de copii la grădiniţă".
ŞCOALA
- "Avem la Ususău încălzire centrală pe lemne, grupuri sanitare noi, avem şi aici toate condiţiile pentru desfăşurarea cursurilor. În 15 septembrie 2012 am dat în folosinţă cun corp nou de clădire. Şcoala din Ususău a primit numele "Teodor Păcăţeanu", mare istoric, fiu al satului, el donînd şcolii atât terenul unde se află actuala şcoală, cât şi fostele clădiri".
- De curând la Ususău s-a deschis o FARMACIE şi un PUNCT SANITAR pentru nevoile cetăţenilor, care funcţionează în clădirea Primăriei, la etaj.
INVESTITORI ÎN COMUNĂ
- "Avem pe raza comunei o carieră de piatră la Pătârş, care funcţionează de 6 ANI, avînd bineînţeles angajaţi de la noi din comună, astfel creînd şi locuri de muncă. În plus, noi c aprimărie, beneficiem la nivel de comună de 2.500 de tone piatră, acordate gratuit în fiecare an pentru nevoile cominei, precum şi de sprijin logistic ori de câte ori e nevoie, cu utilaje. De asemenea pe raza comunei mai avem şi o balastieră la Ususău, având beneficii, ca primărie, şi din această parte, prin sponsorizări de materiale pentru obiectivele ce trebuiesc realizate la nivel de comună".
ZĂBALŢ
- "Am renovat şcoala şi grădiniţa, avem un teren sintetic şi am dat în folosinţă un cabinet medical pentru consultarea cetăţenilor din Zăbalţ şi Bruznic. Am reabilitat căminele culturale din Zăbalţ, Dorgoş şi Ususău, precum şi dotarea cu mese, bănci şi veselă pentru nunţi şi alte evenimente".
USUSĂU
- "Am achiziţionat o autospecială de pompieri, plus utilaje pentru deszăpezire, noi având şi utilajele necesare pentru construcţiile şi investiţiile la nivel de comună, autobasculantă, excavator, autogrder şi bulodexcavator, cu care executăm toate lucrările ce se impun la nivel de comună, dar şi sprijinirea prin închierea utilajelor căre cetăţenilor pentru diferite lucrări. Pentru iarnă avem asigurat necesarul de lemne de foc, pentru centralele instituţiilor, şcoli şi grădiniţe, încă din luna iulie, le nivelul întregii comune".
BRUZNIC
- "Cea mai mare investiţie la nivel de comună pe 2014 este asfaltarea drumului comunal DC 86 - Bruznic, pe o lungime totală de 3 km, 2 km fiind pe fonduri europene şi 1 km acordate de CJ Arad. Acest drum face legătura între Bruznic şi DJ 609, ce leagă localităţile Zăbalţ, din judeţul Arad, de localitatea Ohaba, din judeţul Timiş. Se lucrează în forţă cu utilajele la asfaltare, estimând ca până la sfârşitul lunii lucrările să fie gata. Tot la Bruznic avem o biserică ortodoxă nouă, construită în ultimii ANI, din fondurile primăriei şi sponsorizări. Avem în plan să reabilităm TOTAL şcoala şi grădiniţa din Bruznic, şi constuirea unei noi grădiniţe la Dorgoş, şi de asemenea intenţionăm să construim trotuare în toată comuna Ususău".
ANUL 2014 PENTRU PRIMARUL ŢOLE
- "Acest an a fost unul foarte greu pentru noi ca administraţie, deoarece Guvernul Ponta ne-a cerut restituirea a 260.000 de lei, bani primiţi în timpul guvernării Ungureanu, pentru achitarea datoriilor, însă atunci cînd eşti serios ca primar şi îţi achiţi datoriile la timp, nelăsând ca acestea să devină arierate, nu meriţi bani din partea Guvernului României. Am fost puşi (mai mulţi primari, şi numai din judeţul Arad) în situaţia de a restitui banii, ba mai mult am fost audiaţi la Parchet, pentru faptul că am cheltuit nişte bani, primiţi tot de la Statul Român, pentru plata datoriilor."
PLANURI DE viitor
- "Avem în vedere asfaltarea străzilor din toată comuna, lucrări de trebuiau desfăşurate în cadrul PNDI, blocate de guvernul actual, deşi acestea erau în faza de începere a lucrărilor, fiind predat inclusiv amplasamentul de desfăşurarea a lucrărilor. Sperăm să fim şi noi acceptaţi în noul program, demarat de Guvenr pentru dezvoltarea locală, deoarece de aceste lucrări, beneficiază absolut toţi cetăţenii comunei, indiferent de afinitatea politică. Dorim să ne gândim la viitorul copiilor noştri, care ne vor judeca după ceea ce am lăsat în urmă, şi nu după ambiţii politice".
"Este greu dar cerem locuitorilor comunei răbdarea şi încrederea de care avem nevoie ca Administraţie, pentru că noi facem tot ceea ce ne stă în putinţă, pentru ca dezvoltarea comunei noastre să meargă înainte. Mulţumim şi Consiliului Judeţean Arad pentru refacerea DJ 682, Lipova - Ususău - Bata, şi pentru sprijinul acordat investiţiilor din comună, dar totodată rugăm (doar atât mai cerem anul acesta) repararea DJ 609, pentru a preîntâmpina eventuale accidente în realizarea transportului copiilor din Bruznic spre şcolile din Zăbalţ şi Ususău", a încheiat Ţole Florin, primar comuna Ususău.
Sursa: ARQ
Autor: FOTO-VIDEO: Dorin Bodea ⋅