Local

DSP a dat amenzi taberelor şi pensiunilor

13.10.2014 ⋅ 0 comentarii

Direcţia de Sănătate Publică Arad a fost una dintre instituţiile care, în această vară, au avut de lucru pe teren. Instituţia a verificat o mulţime de unităţi care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică. Potrivit informaţiilor furnizate de DSP, au fost efectuate controale la Ştrandul Neptun Arad, la Ştrandul Moneasa, Ştrandul Pasărea Paradisului Arad, Ştrandul Sebiş, Ştrandul Băile Lipova, Ştrandul CARP Arad, Ştrandul Dorobanţi, Ştrandul Şofronea, Complexul Gemi Center, Piscina Hotelului President, Pensiunea Konak Ghioroc, Pensiunea Testa Păuliş, Lacul Ghioroc, Bazinul Astra Arad, Tabăra Creştină Bobul de Grâu Moneasa, Tabăra Moneasa, Tabăra Chisindia, Tabăra Nadăş şi Tabăra Prietenia Şiştarovăţ. Toate aceste controale au vizat planul de acţiune în vederea diminuării până la eliminare a riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare. Astfel de controale au fost efectuate şi de către DSVSA, după cum scriam în urmă cu câteva zile, dar inspectorii de acolo nu au descoperit nicio deficienţă. În schimb, doctorii de la DSP, care au efectuat 29 de controale şi 9 recontroale, a constatat anumite nereguli.

„Deficienţele constatate au fost: curăţenia superficială în locurile greu accesibile din blocul alimentar la Tabăra Nadăş şi Tabăra Moneasa, lipsa contractului pentru operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare la Tabăra Nadăş, recipiente insuficiente pentru colectarea deşeurilor menajere solide la Tabăra Şiştarovăţ, precum şi lipsa contractului cu o societate specializată în evacuarea deşeurilor, dar şi spălarea lenjeriei la 60 de grade C şi nu la 70 de grade C la Pensiuniea Konak din Ghioroc şi la Pensiunea Testa din Păuliş”, spun cei de la DSP. Pentru neregulile depistate, cei de la direcţia de sănătate au aplicat avertismente contravenţionale. Doctorii au precizat faptul că, pe toată perioada sezonului estival, nu a fost înregistrată nicio toxiinfecţie alimentară care să provină din locaţiile mai sus amintite.

DSP a realizat şi analize de laborator pe 13 probe de apă de îmbăiere şi pe 3 probe de nisip. „Rezultatele de laborator s-au încadrat în limitele admise, cu excepţia clorului rezidual liber”, au mai spus cei de la direcţia de sănătate.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro