Local

CAZ REVOLTĂTOR. Un proiect al Primăriei Semlac, blocat de funcționari din București care pierd dosare

10.02.2015 ⋅ 0 comentarii

Un caz revoltător, care descrie perfect atitudinea funcţionarilor din România, afectează o întreagă comunitate din judeţ, care aşteaptă de trei ani un aviz care să permită autorităţilor locale începerea exploatării unui puţ de apă termală.

Primăria Semlac acuză Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) că i-a pierdut de două ori dosarul depus pentru obținerea autorizației.

Primarul comunei, Letiția Stoian, a declarat că a depus primul dosar la ANRM în martie 2012, însă timp ce un an nu a primit niciun răspuns.

În 2013, primarul a mers la ANRM pentru a vedea ce se întâmplă, iar funcționarii i-au spus că dosarul a fost pierdut.

”Mi s-a cerut să depun o nouă documentație, care ne-a costat alți bani și timp. Surpriza a fost că nici de această dată nu am primit niciun răspuns un an, iar în 2014 când am fost să văd care e situația, mi-au spus că au clasat cererea pentru că puțul pe care doream să-l exploatăm s-ar afla în perimetrul de siguranță al căii ferate. O greșeală a funcționarilor care ne-a costat alți bani”, a declarat Letiția Stoian.

Conform sursei citate, puțul este la peste 2.000 de metri de calea ferată, fapt certificat ulterior cu un document emis de CFR.

”Am depus documentul emis de experții CFR, veniți la fața locului, iar zilele trecute, după alte luni de așteptare fără răspunsuri, mi s-a spus că nu se găsește dosarul meu. Este de neconceput cum niște funcționari pot pierde documente atât de importante și ne blochează proiectul de trei ani”, a declarat primarul din Semlac.

Documentele depuse până în prezent la ANRM și care au fost pierdute de către funcționari au costat Primăria Semlac peste 20.000 de lei.

”În această sumă nici nu am socotit costurile cu numeroasele drumuri făcute la București. Oamenii îmi cer acum mie explicații pentru că eu am promis de mulți ani că vom face un mic ștrand, pentru a valorifica apa termală care există în zonă. Localnicii merg acum și cheltuie la ștranduri din Ungaria”, spune edilul.

Puțul termal existent în localitate a fost săpat în 1978, dar după Revoluție nu a mai fost exploatat. Apa, care iese la suprafață la o temperatură de 78 de grade, ar avea proprietăți curative în special în bolile reumatice.

Primăria intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru amenajarea unui ștrand.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro