Ècoala de primÄvarÄ de Gemmaeterapie Èi Homeopatie, în organizarea UVVG
27.04.2015 ⋅ 0 comentarii
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, Departamentul de Științe Farmaceutice, a organizat, în perioada 23-25 aprilie 2015, în colaborare cu Colegiul Farmaciștilor din Arad, Colegiul Medicilor din Arad, Ordinul Asistenților Medicali, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean, în Sala Senatului și Campusul universitar „Vasile Goldiș”, în premieră mondială, prima Școală de primăvară de Gemmaeterapie și Homeopatie.
La importantul eveniment științific internațional, au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Fernando Pitera - Universitatea Genova, Italia, prof. univ. dr. Anca Hermenean – prorector Cercetare în cadrul UVVG, dr. Simona Niţu - preşedintele Asociaţiei Române de Gemoterapie şi Homeopatie, prof. univ. dr. Liana Moş - decanul Facultății de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Pr. Gabriel Mariș - consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, conf. univ. dr. Claudia Crina Toma - directorul Școlii de primăvară de Gemmaeterapie și Homeopatie, prestigioși invitați din țară și străinătate dintre care îi amintim pe următorii medici și farmaciști, biologi și chimiști: conf. univ. dr. Tatiana Calalb - UMF „Nicolae Testemniţanu” Chişinău, Republica Moldova, maeștrii ai fitoterapiei și fitochimiei: prof. dr. Francesco Russo, prof. univ. dr Filomena Conforti și prof. dr. Giancarlo Statti - Universitatea Calabria, Italia; farmacist Carmen Ponoran, conf. univ. dr. Simona Ardelean – UVVG, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG.
Marele merit al acestei școli este și acela de a fi reunit, sub aceeași cupolă universitară, farmaciști, medici, biologi, chimiști, biochimiști și geneticieni - toți în slujba omului, pentru a învăța lumea medicală calea spre un leac sigur și sănătos - mugurele vegetal.
Prof. univ. dr. Fernando Pitera, Universitatea Genova, Italia, a subliniat: „Scopul Școlii de primăvară de Gemmaeterapie și Homeopatie a fost acela de a prezenta, studenților prestigioasei Universități de Vest „Vasile Goldiș”, dar și farmaciștilor, biologilor și chimiștilor, o nouă metodă de fitoterapie - gemmaeterapia. Spre deosebire de fitoterapie, gemmaeterapia este o metodă cu totul nouă, care presupune prezența mugurilor, terapie cu muguri din plante, țesuturi tinere care se găsesc în plante și, care spre deosebire de alte organe, au proprietăți noi, bazându-se pe acțiunea fitocomplxeului, în consecinţă a tuturor principiilor active, care se găsesc reunite în cadrul extractelor din aceste produse”.
Conf. univ. dr. Claudia Crina Toma, prodecan al Facultății de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, a UVVG, ne-a declarat: „Cu această ocazie, grație prezenței deosebite a d-lui. prof. univ. dr. Fernando Pitera, dumnealui având o experienţă deosebit de vastă, în domeniul homeopatiei, a fitoterapiei și a gemmmaeterapiei, am organizat, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, în premieră, Școala de primăvară de Gemmaeterapie și Homeopatie. Chiar dacă au avut loc conferințe pe această temă, nu a fost organizată niciodată o școală care să ia acest de acest domeniu nou din fitoterapie, de la zero, unde ne-am bucurat de prezența unor nume sonore, cum ar fi numărul unu mondial, în ceea ce înseamnă gemmaeterapie, dr. Fernando Pitera de la Universitatea din Genova, Italia. Ultima zi a școlii de primăvară ne-a rezervat o vizită la Grădina Botanică Universitară din Macea, unde s-a desfășurat un workshop aplicativ cu privire la calitatea materiei prime vegetale din care se obțin produsele gemmaeterapice, respectiv maceratele glicerimice. De remarcat este faptul că, pe tot parcursul acestei școli, s-au desfășurat simpozioane satelit ale producătorilor de medicamente de origine vegetală, care au adus un plus în ceea ce privește gemmaeterapia și homeopatia”, a precizat conf. univ. dr. Claudia - Crina Toma, prodecan al Facultății de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅