Local

Planurile Primăriei: Bărcuțe pe Canalul Mureșel, în Confecții

19.11.2015 ⋅ 0 comentarii

Municipalitatea vrea să pună în practică, înainte de 2018, un proiect mai vechi, prin care Canalul Mureșel, care acum este un focar de infecție ce emană mirosuri grele, ar fi amenajat pentru agrement.

Mureșelul aparține de Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), care de mai mulți ani are un proiect de intubare, însă pe care nu l-a mai pus în practică.

Primarul Gheorghe Falcă spune că Mureșelul poate fi valorificat, dacă este curățat corespunzător, sunt oprite deversările ilegale ce poluează și se fac unele amenajări. Astfel, canalul ar putea deveni navigabil, pentru bărcuțe de agrement.

”Acum, după schimbarea Guvernului, voi face toate demersurile pentru ca cei de la ANIF să realizeze corect întreţinerea Canalului Mureşel. Domnul Purcaru (Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad - n.r.) trebuie să părăsească funcția respectivă pentru că nu a reuşit până acum să răspundă solicitării Primăriei de a prezenta exact suprafeţele care sunt ale canalului şi ceea ce doreşte să realizeze dânsul, în calitate de manger politic peste ANIF. Îl invit să facă o plimbare pe Canalul Mureşel, în Confecţii, să se întâlnească cu oamenii şi să evalueze modul în care a realizat dânsul activitatea de la ANIF”, a declarat Falcă.

 

Primarul crede că există dezinteres la ANIF legat de Mureșel, deși arădenii se plâng de mulți ani de felul în care arată acest canal și de mirosurile emanate, mai ales în zona Confecții.

Falcă spune că dacă ANIF nu este dispusă să facă investiții, municipalitatea vrea să preia canalul și să-l amenajeze, iar ulterior un segment să fie licitat pentru ca un operator privat să asigure activitățile de agrement.

”Ar putea fi bărcuțe care să circule în ambele sensuri. Pe margine se pot amenaja parcuri cu alei. Am prevăzut aceste lucruri și în proiectul candidaturii pentru titlul Capitală Verde a Europei”, a adăugat primarul.

Falcă afirmă că municipalitatea este dispusă să investească în amenajarea Mureșelului, astfel încât acesta să devină un punct de atracție până în 2018.

Pe de altă parte, ANIF are în proiect intubarea canalului pe o lungime de patru kilometri. Lucrările trebuiau să fie finalizate de câțiva ani, însă nici nu au început. Costurile au fost estimate la patru milioane de euro.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro