ATENÈIE! DSP a restricÈionat consumul de apÄ în mai multe localitÄÈi arÄdene
24.03.2016 ⋅ 0 comentarii
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a restricționat consumul de apă de la rețea în Ineu și mai multe localități, după ce în urma unor analize a reieșit că este neconformă, având depășiți parametrii la mangan și fier, scrie News.ro.
Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a fost informat de către DSP că apa din rețeaua orașului nu mai poate fi consumată, pentru că nu este conformă, astfel că a fost nevoit să anunțe pe Facebook populația, pentru că înștiințarea a venit în 21 martie, iar problemele din rețea au fost depistate în 18 martie, între timp oamenii consumând apă neconformă.
”Având în vedere controalele şi rezultatele buletinelor de analiză efectuate Ia uzina de apă Ineu, apa distribuită populaţiei în localitățile Ineu, Şicula, Gurba, Mocrea şi Chereluş este neconformă la parametrii mangan şi fier, fapt pentru care a fost restricţionată utilizarea ei pentru consumul uman (băut si mâncare) începând cu data de 18 martie”, se arată în adresa DSP.
Primarul orașului Ineu s-a declarat îngrijorat pentru faptul că reprezentanții Companiei de Apă Arad, care dețin uzina din localitate, nu au anunțat din timp problemele.
”Este inadmisibil să aflăm după câteva zile. Am fost nevoit să postez pe Facebook, soluția cea mai rapidă să informez populația. Sunt afectați peste 20.000 de oameni, pentru că nu vorbim doar de locuitorii din Ineu și localitățiile învecinate, ci și de mii de muncitori care vin la fabricile din zonă”, a declarat Abrudan.
Acesta a spus că pentru populație nu există altă opțiune decât să folosească apă din fântâni sau să cumpere apă potabilă, în timp ce la creșe Primăria ar urma să asigure nevoile copiilor care au până la trei ani, conform reglementărilor în vigoare.
Reprezentanții Companiei de Apă Arad au spus că problemele au apărut în urma unor lucrări care au loc la rețea, pentru transferul de la vechea stație de tratare a apei la noua stație, realizată cu fonduri europene. Astfel, Compania de Apă arată că transferul va mai dura două săptămâni, timp în care nu recomandă consumul de apă de la rețea.
SURSA: News.ro
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅