Local

Glad Varga: "Proiectul Leaders a ajutat 175 de tineri aradeni"

14.07.2016 ⋅ 0 comentarii

Proiectul Leaders, derulat in orasul nostru de mai multe organizatii nonguvernamentale, a ajuns la final. Peste 100 de tineri au avut posibilitatea de a se forma in domeniul tineretului si al voluntariatului. Presedintele Centrului Judetean de Voluntariat Arad, Glad Varga, a avut amabilitatea de a explica ce a presupus acest proiect si care au fost tintele propuse.

Inainte de toate, spuneti-ne ce reprezinta acest proiect, pe cine ajuta el si la ce este util?

Proiectul Leaders este implementat de catre Centrul de Excelenta Arad alaturi de Centrul Judetean de Voluntariat Arad si Asociatia Educatio si cofinantat de catre Centrul Municipal de Cultura Arad. Acesta a oferit oportunitatea pentru cei implicati, ma refer la tineri, de a dobandi anumite cunostinte, iar participand la unul dintre cursurile acestui proiect, au beneficiat de formare profesionista autorizata in domeniile tineretului si voluntariatului.

Cursurile s-au desfasurat in lunile iunie si iulie si au angrenat un numar mare de tineri aradeni.

Concret, pe ce segmente v-ati axat si cate persoane au beneficiat de acest proiect?

Au fost cinci segmente importante pe care cei interesati s-au putut axa. Ma refer aici la cursuri de: voluntariat, manager proiect, comunicare organizationala, antreprenoriat si scriere de proiecte.

La segmentul voluntariat, cei 100 de participanti au fost impartiti pe patru domenii: cultura, tineret si sport, mediu si turism si sanatate si social, 25 de tineri au optat pentru manager de proiect, tot 25 de persoane au invatat despre scrierea proiectelor europene, 15 persoane la comunicare organizationala si 10 la antreprenoriat.

Asadar la acest proiect au luat parte 175 de persoane, care aveau maxim 35 de ani, si care au dorit sa isi imbunatateasca sansele de integrare profesionala si sociala.

De ce este necesar un asemenea proiect? In ce masura ii ajuta pe tinerii care au luat parte la el?

Exista o slaba constientizare in randul comunitatii, in principal in randul tinerilor din Arad, cu privire la formarea profesionala, dar si importanta participarii la cursuri de pregatire sau dezvoltare personala.

Aceste cunostinte pe care tinerii aradeni le-au dobandit in aceste cursuri ii vor ajuta pe viitor. Segmentele pe care noi ne-am axat au nevoie de persoane pregatite, iar prin aceste cursuri am marsat tocmai pe aceasta idee.

Doresc sa adaug faptul ca in cadrul acestui proiect am oferit o sansa si tinerilor cu oportunitati reduse. Un anumit numar de locuri, mai precis 10, a fost rezervat pentru cei care sunt discriminati din pricina etniei, religiei, au anumite dizabilitati, au un standard redus de trai sau provin din anumite zone izolate.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro