Glasul Ceaunelor la Moneasa
09.09.2016 ⋅ 0 comentarii
Evenimentul cultural – gastronomic, aflat la cea de-a VII-a editie, reuneste, in 10 si 11 septembrie, la Moneasa, 15 echipe care se vor intrece in prepararea tocanei la ceaun.
Pe langa traditionala tocana de porc, fasole cu ciolan, gulas de vita, turistii sositi in statiune vor fi rasfatati si cu bogat meniu de preparate traditionale din carne de vita, iepure si vanat. Preparatele maestrilor bucatari vor fi condimentate cu o varietate de programe artistice.
Program:
Sambata, 10 septembrie
Ora 11.00 - Focul la cazane
Orele 11.30 – 16.00 - Prezentare ceaune de catre umoristul Ioan Selesi
Duminica, 11 septembrie
Ora 11.00 – Aprinderea focului la cazane
Ora 14.00 - Program artistic cu Ansamblul “Druscelile” din Barsa si solista Roberta Tomsa
Ora 14.45 - Program artistic cu Ansamblul “Pastratorii Traditiilor” din Sicula
Ora 15.30 - Ansamblul “Cununita” din Santana, alaturi de solistii Vasile Coca, Mihaela si Ciprian Istrate ,Valeria si Traian Ilea, Florica Tomoioaga si formatia condusa de Cosmin Marta
Prezentator: umoristul Ioan Selesi.
Sursa: ARQ
Autor: Vasile Zărăndan ⋅