DGASPC Arad participa la un proiect national de integrare sociala a copiilor si tinerilor din sistemul public de protectie
26.09.2016 ⋅ 0 comentarii
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad a organizat vineri, 23 septembrie 2016, seminarul judetean cu tema “Parteneriat si educatie pentru sanse egale acordate copiilor si tinerilor din sistemul de protectie”. Seminarul, al doilea pe aceasta tema, s-a desfasurat in cadrul proiectului “EDUC-Plus” PEH021 implementat de Asociatia Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS din Bucuresti in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1. Proiectul “EDUC Plus” Formare permanenta si profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protectie” este finantat cu sprijinul Programului RO10 CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.
Seminarul vizeaza imbunatatirea colaborarii intre institutii publice, ONG-uri si alte structuri private pentru a contribui la cresterea sanselor de integrare in scoala si comunitate a copiilor si tinerilor din servicii rezidentiale. Un obiectiv important este prezentarea si dezbaterea Codului de bune practici “ABC de parteneriat pentru o mai buna integrare in scoala si comunitate a copiilor protejati in servicii de tip rezidential”. De asemenea, acest seminar reprezinta un demers de imbunatatire a dialogului si parteneriatului public privat la nivel judetean, in beneficiul copiilor din sistemul de protectie.
La intalnirea de astazi au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Arad, ai Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad, precum si reprezentanti ai ONG-urilor active in domeniul protectiei copilului si ai mediului economic aradean, specialisti implicati direct in activitati cu copiii, din partea DGASPC Arad, dar si tineri ocrotiti in centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.
In cadrul intalnirii a fost facuta o prezentare a proiectului, au fost dezbatute activitatile si rezultatele preconizate. Cu aceasta ocazie a fost reiterata si accentuata importanta formarii educatorilor din serviciile de protectie a copilului, deschiderea comunitatii pentru acceptarea tinerilor si copiilor care provin din sistem, accelerarea procesului de schimbare a mentalitatii invechite a unor cadre didactice care interactioneaza cu acestia, cresterea gradului de toleranta.
Fiecare participant a apreciat oportunitatile pe care proiectul EDUCPlus le ofera in profesionalizarea educatorilor, acestia fiind prima veriga dintr-un intreg lant educational care influenteaza calitatea ingrijirii si educatiei copiilor din sistemul de protectie si, implicit, sansele lor de integrare sociala.
Ca urmare a dezbaterilor din cele 10 judete implicate in proiect va fi finalizat Codul de bune practici pentru parteneriatul public-privat privind integrarea in scoala si comunitate a copiilor protejati in sistemul rezidential.
Director general Responsabil relatii mass-media
Erika Stark Diana Vogel
Sursa: ARQ
Autor: Vasile Zărăndan ⋅