Finantari in valoare de 150.000 euro oferite de OMV Petrom in competitia de proiecte "Idei din Tara lui Andrei"
21.10.2016 ⋅ 0 comentarii
Finantari in valoare de 150.000 euro oferite de OMV Petrom in competitia de proiecte "Idei din Tara lui Andrei"
-OMV Petrom lanseaza a cincea editie a competitiei „Idei din Tara lui Andrei” sprijinind proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul
-Fiecare initiativa poate primi finantare de pana la 5.000 de euro sau 15.000 de euro, in limita celor 150.000 de euro alocati
-Inscrierile in competitie se pot face pana pe 17 noiembrie 2016 pe www.taraluiandrei.ro
Bucuresti, 19 octombrie 2016 – OMV Petrom da startul unei noi editii in competitia nationala de proiecte „Idei din Tara lui Andrei”, sustinand initiativele cu impact pe termen mediu si lung care ofera solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale si pentru protectia mediului.
Aflat la a cincea editie, programul ofera granturi in valoare totala de 150.000 de euro si se adreseaza persoanelor fizice, organizatiilor nonguvernamentale, institutiilor de invatamant si altor institutii publice din orice localitate din Romania. Acestea se pot inscrie in competitie pana pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei. Proiectele castigatoare pot primi finantare de pana la 5000 de euro sau 15000 de euro.
Pana in prezent, prin intermediul competitiei, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte.
"Stim ca pentru a ajunge pe drumul potrivit, o idee buna trebuie sa fie sustinuta. De aceea, OMV Petrom sprijina, pentru al patrulea an la rand, oamenii cu initiativa care vor sa faca o schimbare in comunitatea lor. Asteptam tot mai multi romani sa inscrie proiecte care vor contribui la dezvoltarea celor doua domenii prioritare pentru noi: invatamantul profesional si mediul."declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.
Anul acesta in competitie vor fi acceptate ideile care vizeaza urmatoarele doua domenii:
-educatie profesionala –proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor elevilor si profesorilor;
-mediu – proiecte care promoveaza un comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator (inclusiv activitati de ecologizare si extindere a spatiilor verzi).
Proiectele inscrise in editia din 2016 a competitiei vor trece prin doua etape de evaluare:
- votul public se va desfasura in perioada 23 noiembrie - 1 decembrie 2016 si va reprezenta 30% din punctajul final;
- evaluarea juriului va avea loc intre 23 noiembrie 2016 - 6 decembrie 2016. Juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza proiectele inscrise, iar evaluarile lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.
Castigatorii vor fi anuntati pe 7 decembrie 2016 in urma punctajului obtinut din votul public si evaluarea juriului. Proiectele inscrise in competitia „Idei din Tara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din specialisti in educatie si probleme de mediu, bloggeri, jurnalisti, reprezentanti ai unor ONG-uri, precum si ai OMV Petrom.
Lavinia Boian, castigatoare in competitia „Idei din Tara lui Andrei” din 2015 cu proiectul Sera didactica, detaliaza care au fost avantajele unui proiect finalist:
"Prin intermediul programului am reusit sa schimbam in bine viata elevilor care studiaza in cadrul Liceului Tehnologic Nicolae Balcescu. Am construit un loc in care isi pot pune in aplicare cunostintele teoretice de la scoala. Astfel, i-am determinat sa descopere si sa lucreze cu pasiune in domeniul agricol. Datorita finantarii primite, tinerii din Intorsura Buzaului invata de la oameni cu experienta cum sa creasca si sa intretina legumele si cum sa puna bazele propriilor afaceri. "
In editia din 2015, au fost alese 19 proiecte castigatoare care au devenit realitate pentru 17 judete din Romania: Arges, Bacau, Brasov, Caras Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Teleorman si Vrancea. Acestea au contribuit la solutionarea unor probleme locale din sfera educatiei, mediului si dezvoltarii comunitare.
Pentru mai multe informatii despre competitie, va rugam sa accesati www.taraluiandrei.ro.
OMV Petrom – Resourcefulness
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem sa dezvoltam relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie prin solutii inovative. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor.
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. "Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Din 2007 pana in prezent am alocat peste 44 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.