Local

Mirandolina Prisca, lipsa de respect fata de pacienti. Spune ca in SPITALUL GROAZEI "nu sunt cele mai bune conditii"

31.01.2017 ⋅ 0 comentarii

Dupa mediatizarea starii deplorabile in care se afla Sectia Boli Infectioase Adulti, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) mai face eforturi (inutile) sa ascunda cat se poate din mizerie sub pres, alegandu-si cu grija cuvintele cand se refera la acest subiect.

In timp ce pacientii aradeni indura conditii greu de imaginat chiar si intr-o tara de lumea a treia (in care Romania pretinde ca nu se mai regaseste), managerul SCJU Arad este preocupat sa apere cat mai mult imaginea institutiei pe care o pastoreste.

Desi faptele sunt evidente, pacientii se plang de multi ani, iar presa locala si cea nationala au prezentat imagini cutremuratoare de la Sectia Boli Infectioase Adulti, directoarea Mirandolina Prisca se exprima ca si cum lucrurile nu sunt chiar atat de grave. ”Suntem constienti de faptul ca nu sunt cele mai bune conditii in Sectia de Boli Infectioase”, s-a limitat directoarea sa le declare reporterilor Digi24, dupa ce acestia filmasera ”lagarul” de pe Strada Stefan Cicio Pop nr. 13.

”Nu sunt cele mai bune conditii” - este mai mult decat jignitor pentru bolnavii care stau in acel spital fara apa calda si se ”spala” cu servetele umede. Stau in saloane cu peretii acoperiti de mucegai, cu tencuiala si faianta cazute, cu podeaua acoperita de straturi de mizerie, mobilier distrus, instalatii sanitare ruginite, ferestre prin care abia vezi lumina zilei, usi care nu se inchid, toalete mizerabile...

Conditiile de fapt nu exista! Acea sectie este o ruina neglijata de decenii de autoritati, iar Mirandolina Prisca nu are nici macar decenta sa o recunoasca public. Ar fi putut lupta cu responsabilii Consiliului Judetean sa obtina fonduri pentru reparatii, insa conform presedintelui Iustin Cionca, nu a cerut niciun ban pentru acea sectie.

Prisca are o scuza pentru asta, pe care o repeta mereu: cladirile sectiei erau revendicate (de anul trecut nu mai sunt, fiind respinsa cererea), iar legea nu ar permite investitii in astfel de situatii. Ei bine, chiar si intr-o situatie juridica incerta a imobilelor, zugravelile sunt obligatorii, apa calda trebuie sa curga, caldura in saloane trebuie sa existe, iar curatenia trebuie intretinuta la standardele unui spital. Pentru asta trebuia sa ceara bani si daca nu a facut-o nu are nicio scuza.

Scuze nu au nici responsabilii Directiei de Sanatate Publica, care au tolerat acest spital ani la rand. Dupa articolele aparute zilele trecute in presa, inclusiv pe ARQ, DSP a mers ”in control”. A impartit niste amenzi care vor fi platite tot din bugetul spitalului. Conducerea a primit o sanctiune de 5.000 de lei, iar sefa sectiei si o asistenta au fost amendate cu cate 500 de lei pentru nerespectarea protocoalelor.

Poate ca o masura cu adevarat buna era sa se puna lacat pe sectie, iar pacientii sa fie transferati in spitale decente din Timisoara, pana cand autoritatile demonstreaza cu fapte, nu cu vorbe, ca pot rezolva una dintre cele mai mari problemele ale sistemului sanitar aradean.

Sursa: ARQ

Autor: M.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro