Elevii clasei a XII-a F din cadrul Colegiului National "Moise Nicoara" au vizitat Universitatea de Vest "Vasile Goldis"
29.03.2017 ⋅ 0 comentarii
In cadrul Saptamanii Altfel, elevii clasei a XII-a - Filologie din cadrul Colegiului National „Moise Nicoara” au vizitat, in data de 27.03.2017, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, in intentia de a definitiva hotararea lor in ceea ce priveste alegerea Universitatii si a specializarii pe care doresc sa o urmeze in anii de dupa absolvirea prestigiosului lor colegiu.
Insotiti de prof. univ. dr. Vanda Stan, directorul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate si prof. diriginte Mirela Muresan, elevii au vizitat intreg sediul Departamentului, Biblioteca, Colectia de arta „Doina si Barutu Arghezi”, salile de curs, au purtat discutii cu cadrele didactice si studentii. De asemenea, in cadrul vizitei, elevii au participat la o prezentare a noii specializari Chineza-Engleza, facuta de lectorii chinezi ai Institutului Confucius din cadrul UVVG, fapt care a suscitat maxim interes prin gama incredibila de oportunitati si facilitati oferite, dar si prin certitudinea obtinerii unui mult ravnit loc de munca foarte bine remunerat, dupa absolvire.
Mirela Muresan, dirigintele clasei a XII-a F, Uman-Filologie din cadrul Colegiului National „Moise Nicoara”, a declarat: „Este saptamana altfel la Colegiul National „Moise Nicoara” si sunt dirigintele unei clase de uman-filologie, prin urmare am rugat-o pe doamna prof. univ. dr. Vanda Stan sa faca un periplu prin Europa si America si sa prezinte elevilor oportunitatile universitare pe care Uniunea Europeana si America le ofera. Era si normal ca dupa acest periplu international sa venim in Romania si sa coboram in urbe, la Arad si mi s-a parut ca primul pas interesant pentru absolventii de filologie este Departamentul de Limbi Moderne al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”. Acesta este motivul pentru care am vizitat Universitatea, pentru a discuta cu gazdele, ceea ce ofera aceasta Universitate si mai ales sa discutam cu lectorii chinezi, pentru ca aceasta noua specializare incepe sa prinda in Arad, iar elevii au inteles ca pentru lumea in care traim, in viitor China este una din variantele posibile”.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅