Local

INEDIT | Macelarie unica in vestul tarii, deschisa in Arad. Carnea provine din propria ferma de vite

24.04.2017 ⋅ 0 comentarii

O afacere de familie se anunta un succes. O familie din Arad care detine de ani buni o ferma de vite in Pancota a inaugurat si o macelarie, pe strada Avrig, oferind carne proaspata din productie proprie.

„Macelleria di Francesca e Federico”  este unica in vestul tarii, iar vestea deschiderii s-a raspandit rapid, astfel ca vin clienti din tot judetul si chiar din Timisoara. Unii suna mai intai pentru a rezerva carnea sau preparatele speciale, precum hamburger, Fiorentine maturate sau involtini in diverse combinatii.

”Clientii sunt foarte curiosi sa incerce de toate, iar celor care doresc le oferim retete. De altfel, chiar vom lansa un retetar si vom publica saptamanal o reteta”, spune proprietara macelariei, Simona Alessio.

Magazinul este specializat pe vanzarea carnii maturate, procedeu care o face ideala pentru friptura.

”Maturarea presupune pastrarea carnii o anumita perioada in conditii de temperatura, umiditate si ventilatie controlate, iar noi avem echipamente de ultima generatie. Procedeul permite carnii sa-si dezvolte caracteristicile senzoriale, devenind frageda, suculenta si aromata”, explica Simona Alessio.

”Este ceva nou pentru Arad. Imi place si ca magazinul arata impecabil, ca o farmacie, ceea ce imi da incredere. Am luat mai multe preparate, dar noua ne-au placut foarte mult hamburgerii, care ni s-au parut cei mai gustosi pe care i-am mancat vreodata”, ne-a spus o clienta, Mariana Apetrei.

Pentru ca multi dintre cumparatori nu sunt din oras, familia Alessio se pregateste sa lanseze si serviciul de livrari la domiciliu.

”Avem deja multe solicitari de a livra produsele direct acasa sau la firme, de aceea vom oferi si aceasta facilitate”, a spus Simona Alessio.

Ferma din care provine carnea exporta de multi ani vite in mai multe tari europene, iar sotul Simonei si fratele sau se ocupa inclusiv de producerea furajelor.

”Tocmai pentru ca detinem aceasta ferma mare m-am gandit sa le oferim si aradenilor posibilitatea de a cumpara carne de vita proaspata. Avem vite din rase speciale pentru carne, precum Limousine, Belgian Blue sau Charolais”, ne-a mai spus proprietara.

Afacerea de familie se va extinde peste cateva zile cu un abator nou, iar in curand macelaria va lansa si un sistem de pachete pentru familie, care sa contina diverse produse si sortimente de carne.

Noul magazin, situat pe strada Avrig nr. 37-39 (in spatele Casei Albe) este deschis marti, miercuri, joi si vineri intre orele 10 si 17.30, iar sambata de la 9 la 14.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro