Local

Curatenia stradala, preluata de o societate a municipalitatii

26.04.2017 ⋅ 0 comentarii

Miercuri, Primaria a semnat un contract cu SC Gospodarirea Comunala, societate aflata in subordinea municipalitatii, pentru a prelua sarcina intretinerii curateniei pe strazi.

Contractul a fost semnat in conditiile in care birocratia a prelungit excesiv perioada de desemnare prin licitatie a unei companii care sa se ocupe de acest serviciu, iar vechiul contract a expirat.

Primarul Gheorghe Falca a declarat ca, de miercuri, ”se reintra in normal” in privinta curateniei stradale. A fost nevoie de o intrunire a Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru a se lua decizia angajarii Gospodaririi Comunale pana la finalizarea licitatiei.

„Conform legii, Comitetul pentru Situatii de Urgenta iti da puterea sa incredintezi acest serviciu. De astazi, Gospodarirea Comunala are deja contractul semnat cu municipalitatea. Mai mult, s-au dat comenzile pana la sfarsitul acestei luni, iar din 1 mai, comenzile vor fi si pentru curatenia stradala mecanizata pentru ca trebuie sa primim si utilajele care sa rezolve aceasta problema. Societatea din subordinea Primariei va prelua toate strazile pe care le-a avut Polaris si se va ocupa de maturatul manual si mecanic, golirea cosurilor, incarcatul gunoiului si transportul la rampa ecologica”, a spus primarul.

Contractul are o valabilitate de trei luni, iar daca pana atunci licitatia nu va fi incheiata, pentru ca mai pot aparea si contestatii, va fi prelungit.

Vestea buna pentru angajatii de la Polaris care au fost trimisi in somaj, dupa ce a expirat contractul cu municipalitatea, este ca SC Gospodarirea Comunala ii va prelua.

Primarul a mai aratat ca in ultimele trei saptamani curatenia in oras s-a facut cu ajutorul unor voluntari si firme.

„Vreau sa le multumesc firmelor care ne-au ajutat in ultimele 20 de zile sa indeplinim in conditii minime atat maturatul stradal, cat si golitul cosurilor. Le multumesc si ONG-urilor care s-au implicat, pentru ca au dovedit solidaritate cu un oras care, la un moment dat, din cauza legislatiei, are o problema. Si cred ca este si un mesaj transmis de acesti tineri exact catre o parte a societatii civile care, in prima zi in care Aradul nu avea contract, dar aveam firme care lucrau, s-au dus si au strans deseurile de pe Metianu si le-au dus in fata Primariei. Daca erau solidari cu orasul, strangeau deseurile si le duceau la rampa ecologica”, a spus Falca.

Edilul a criticat PSD pentru ca, in sedinta Consiliului Local de marti, a refuzat sa voteze proiectul privind atribuirea salubrizarii stradale Gospodaririi Comunale.

„Legea ne permite sa atribuim acest serviciu atat propriei societati, cat si unei companii private, dar in urma consultarilor cu specialistii s-a decis sa alegem Gospodarirea Comunala. Nu am crezut ca anumiti reprezentanti ai cetatenilor (consilierii locali PSD – n.r.) se vor opune ca noi sa incredintam acest serviciu public unei companii a Primariei, pana se finalizeaza licitatia. Consilierii PSD nu au fost de acord cu acest lucru, dar nici nu au oferit alta solutie pentru oras”, a spus primarul.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro