Cladirea noua a Palatului Copiilor va fi gata in cel mult 2 ani, interviu cu prof. Raul Bocse, director Palatul Copiilor Arad
14.06.2017 ⋅ 0 comentarii
Raul Adrian Bocse, profesor coordonator al Cercului de ceramica, este director interimar al Palatului Copiilor Arad. Nascut in Leheceni, un sat cu traditie veche in olarit, Raul Bocse este unul dintre putinii care s-au incumetat sa duca mai departe acest mestesug. A facut studii in domeniu, atat la liceul din Beius cat si la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea, iar de cateva luni conduce destinele Palatului Copiilor Arad.
Ati preluat din luna ianuarie, conducerea Palatului Copiilor Arad. Ce anume v-a determinat sa va asumati aceasta responsabilitate?
Am acceptat sa preiau conducerea Palatului Copiilor, in primul rand datorita numeroaselor solicitari venite din partea colegilor mei si in al doilea rand am socotit ca am experinta necesara pe partea de management educational, in anii precedenti avand functia de director la Clubul Copiilor Stei, jud. Bihor, pe o perioada de cinci ani si de inspector scolar de specialitate, in cadrul ISJ Bihor, pe o perioada de un an.
Ce inseamna sa fii directorul Palatului Copiilor?
Sa fii directorul Palatului Copiilor Arad inseamna implicare, coordonare, monitorizare, dezvoltare permanenta, comunicare si asigurarea unui climat cat se poate de familial in cadrul institutiei atat in relatia conducere- profesori cat si in relatia profesori-elevi si parinti.
Care sunt prioritatile institutiei pe care o conduceti?
Una dintre principalele prioritati este urgentarea finalizarii noului sediu al Palatului Copiilor, constructie la care se lucreaza foarte intens incepand din acest an si suntem foarte increzatori ca va fi finalizat in cel mult doi ani. Asigurari in acest sens am primit de la Ministrul Educatiei, dl. Pavel Nastase, in ziua in care a fost prezent la Arad, la inaugurarea sediului ISJ Arad. Prioritatile noastre sunt atragerea copiilor la activitati, participarea elevilor la cat mai multe concursuri, festivaluri, expozitii locale, nationale si intrenationale, incheierea de parteneriate cu diverse institutii publice sau private atat din tara cat si din strainatate, toate acestea fiind in slujba copiilor care participa la activitatile Palatului Copiilor Arad.
Arta olaritului va ajuta si in modelarea colectivului de la Palat?
Acest mestesug, olaritul, l-am furat de la bunicul meu, Gheorghe Bocse care a fost un mester popular de renume, Dumnezeu sa-l odihneasca, si ii multumesc pe aceasta cale ca a insistat sa ma invete aceasta meserie care din pacate a devenit din ce in ce mai rara in tara noastra. Asa cum se spune ca omul a fost creat dintr-o bucata de lut, primind mai apoi suflare divina, consider ca si omul poate fi modelat de catre om.
Intentionati sa participati la concursul din vara, pentru ocuparea postului de director al Palatul Copiilor Arad?
La acest concurs pot sa participe multi dintre colegii mei, iar referitor la participarea mea nu am luat inca o decizie categorica, dar este posibil orice.
Manuela Codrean (www.menestrel.ro)
Sursa: ARQ
Autor: Vasile Zărăndan ⋅