Evaluarea persoanelor cu dizabilitati se poate face la domiciliu
10.01.2018 ⋅ 0 comentarii
Pentru a veni in sprijinul nevoilor beneficiarilor din judetul Arad, respectiv a persoanelor adulte cu handicap, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad reaminteste ca evaluarea persoanelor cu dizabilitati care sunt nedeplasabile poate fi efectuata la domiciliu, astfel incat beneficiarii cu o stare de sanatate degradata nu sunt nevoiti a fi transportati la sediul institutiei pentru a fi evaluati de specialistii Serviciului Evaluare Complexa Persoane Adulte cu Handicap.
„Desi legea confera aceasta posibilitate persoanelor cu dizbilitati care solicita incadrarea intr-un grad de handicap, din pacate, multe dintre acestea sau apartinatorii, membri ai familiei, nu cunosc drepturile conferite prin prevederile legale. Dorim sa venim in intampinarea acestora si a prevenirii situatiilor inconfortabile de a pune pe drumuri beneficiarii care au oricum o stare alterata a sanatatii din cauza diverselor afectiuni grave de care sufera. In cazul persoanelor nedeplasabile, in baza scrisorii medicale si a anchetei sociale, evaluarea complexa se va efectua la domiciliul/resedinta persoanei in cauza”, subliniaza directorul DGASPC Arad, Erika Stark.
Cererea pentru evaluarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile a caror stare de sanatate s-a degradat de la momentul depunerii dosarului pana la evaluare poate fi depusa la sediul institutiei Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, situat pe strada 1 Decembrie nr.14, Serviciul Evaluare Complexa Persoane Adulte cu Handicap, prin email sau prin fax.
Programul de lucru pentru preluarea acestor cereri este de luni pana joi intre orele 8.00-16.30 si vineri intre orele 8.00-14.00.
Printre atributiile specialistilor din cadrul Serviciului Evaluare Complexa Persoane Adulte cu Handicap se numara efectuarea evaluarii/reevaluarii complexa a adultului cu handicap, la sediul propriu sau la domiciliul persoanei; intocmirea raportului de evaluare complexa pentru fiecare persoana cu handicap evaluata, recomanda sau nu recomanda incadrarea, respectiv mentinerea incadrarii in grad si tip de handicap a unei persoane. Intreaga documentatie este inaintata apoi Comisiei Judetene de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Grad de Handicap care analizeaza, aproba sau respinge aceste dosare.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅