Local

Prognoza meteo pentru doua saptamani: diferente mari de temperatura si ploi in intreaga tara

12.02.2018 ⋅ 0 comentarii

Media temperaturilor maxime si minime va fi fluctuanta in urmatoarele doua saptamani (12 - 25 februarie) la nivelul intregii tari, in timp ce probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor pe arii relativ extinse va fi mai mare pe 13 - 15 februarie si, ulterior, dupa 17 februarie, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni.

In Banat, in primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va marca o scadere, de la 6 grade spre 2 - 3 grade in jurul datei de 15 februarie, pentru ca apoi sa creasca spre aproximativ 6 - 7 grade, valoare apropiata de norma climatologica a perioadei si in jurul careia se va mentine pana la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime vor fi negative in decursul primei saptamani de prognoza, urmand a se situa intre -1 si -5 grade, in medie, cu cele mai scazute valori in jurul datei de 16 februarie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o usoara crestere, astfel incat, in intervalul 18 - 25 februarie, se vor situa in jurul a zero grade, cu o usoara tendinta de scadere, spre -2 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Pe 13 si 14 februarie se vor semnala precipitatii pe arii extinse si, posibil, mai importante cantitativ, iar apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe si pe arii mai restranse, va fi mai ridicata incepand cu data de 17 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

In Crisana, intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic apropiat de normal pentru aceasta perioada a anului, insa ulterior se va resimti o racire usoara, ce va determina scaderea mediei temperaturilor diurne de la 4 - 5 grade in primele zile, spre 2 - 3 grade pe 14 si 15 februarie. Vremea se va incalzi, ulterior, iar in intervalul 17 - 25 februarie, se vor consemna maxime termice de 7 - 8 grade, usor peste normele perioadei. Temperaturile nocturne nu vor avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, urmand a se situa, in general, intre -4 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 16, 17 si 25 februarie. Precipitatii mai importante cantitativ si pe arii relativ extinse vor fi pe 13 si 14 februarie, iar in intervalul 17 - 25 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, dar la nivel local si slabe.

In Transilvania, intre 12 si 16 februarie media temperaturilor diurne va avea usoare variatii de la o zi la alta, urmand a se incadra, in general, intre doua si 4 grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului. Vremea se va incalzi, apoi, iar intre 17 si 25 februarie vor fi temperaturi maxime de 4 - 5 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin temperaturi minime usor fluctuante in prima parte a intervalului de prognoza, cand se vor incadra intre -6 si -3 grade, in medie regionala. Intre 18 si 25 februarie valorile termice nocturne nu vor mai avea variatii semnificative, si se vor situa in mod constant in jurul a 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe cantitativ va fi ridicata pe aproape intreg parcursul celor doua saptamani, si doar in jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai importante cantitativ.

In Maramures, in primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime diurne de 2 - 3 grade, in medie regionala. Ulterior, o usoara incalzire a vremii va determina valori mai ridicate, de 5 - 6 grade, ce se vor mentine relativ constante, in medie, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile nocturne se vor situa, pe tot parcursul intervalului, intre -4 si -2 grade, mai scazute, spre -6 grade, doar in dimineata zilei de 16 februarie. Temporar, se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului de prognoza, iar in data de 14 februarie vor fi pe spatii extinse si mai insemnate cantitativ.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro