Ziua Sigurantei pe Internet la Scoala Gimnaziala "Aurel Vlaicu" Arad
13.02.2018 ⋅ 0 comentarii
Ziua Sigurantei pe Internet este marcata anual in a II-a saptamana a lunii februarie si are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.
Internetul este un lucru indispensabil al vietii contemporane. Este un mediu interesant, instructiv, o lume fantastica plina de informatii utile si lucruri la care toti copiii au dreptul. Dar pentru ca aceasta lume sa ofere mereu siguranta copiilor, e nevoie ca parintii sa se implice alaturi de copii in cunoasterea noii lumi digitale.
Din pacate, aceasta lume ascunde si pericole care pot fi evitate daca sunt respectate cateva reguli si anume: stabilirea unor reguli impreuna cu parintii de folosire a calculatorului si internetului, evitarea de a furniza informatii personale sau despre familia ta, parolele vor fi stiute doar de tine si parintii tai, nu vei da parola niciunei persoane apropiate, in cazul in care doresti sa te intalnesti cu o persoana cunoscuta pe internet, neaparat parintii tai vor sti sau te vor insoti la acea intalnire, atunci cand doresti sa incarci fotografii sau filmulete cu tine sau cu familia ta, pe diferite site-uri unde trebuie sa iti creezi un cont, acestea vor fi vazute de parinti mai inainte si tot impreuna cu parintii vei crea o lista cu persoanele care iti vor putea vedea profilul, intotdeauna da dovada de respect atunci cand navighezi pe internet, nu trimite imagini jignitoare sau mesaje care ii pot speria sau pune in pericol pe altii. Doar respectand aceste cateva reguli de baza vei putea naviga in siguranta pe internet.
“Elevii clasei a IV-a B ,de la Scoala Gimnaziala „Aurel Vlaicu” Arad, coordonati de doamna Bogdan Mariana, au desfasurat cateva activitati referitoare la siguranta lor pe internet si au transpus in imagini si poezii aceste sfaturi pentru a putea fi intelese mai bine de catre cei care utilizeaza internetul.””, declara prof Flavia Fratila – director.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅