ULAL si RETIM vor semna contractul de salubrizare
03.04.2018 ⋅ 0 comentarii
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (care manageriaza proiectul Sistem Integrat de Managament al Deseurilor Solide in judetul Arad), RETIM Ecologic Service SA (operatorul castigator al licitatiei, pentru Zona I Arad), si membrii Comitetului Director al ULAL, in frunte cu doamna presedinte Dorina Lupse, respectiv reprezentanti ai UPA (Uniunea Profesionala a Administratorilor din Arad) s-au intalnit a treia oara pentru a clarifica nelamuririle legate de prevederile contractului de prestari servicii propus de catre firma de colectare si aprobat de ADI SIGD Arad.
Discutiile s-au concretizat in jurul a doua subiecte: termenul de la care intra in vigoare penalitatile rezultate in urma intarzierii platilor si raspunderea contractuala fata de recipientele de colectare luate in gestiune. Cele trei parti au agreat ca termenul pentru penalitati de 30 de zile este acceptabil pentru toate si au completat pentru acuratete prevederile articolului privind luarea in gestiune a containerelor aflate pe domeniul public, asociatiile nefiind obligate sa preia aceste containere, implicit sa raspunda in eventualitatea furtului sau deteriorarii acestora (art. 10, lit. p).
Dorina Lupse, presedintele ULAL Arad, aratand sustinerea pentru colectare selectiva a deseurilor a insistat asupra necesitatii dezvoltarii bazei logistice si a infrastructurii necesare acestei operatiuni, precum si necesitatea unei colaborari eficiente si a unei comunicari permanente intre prestator, beneficiar si autoritatea publica locala.
In cursul lunii martie ULAL a cerut ANRSC (agentia nationala care reglementeaza contractele din domeniul salubritatii) avizul pentru semnarea contracului. ANRCS a raspuns pozitiv, confirmand legalitatea documentului si conformitatea acestuia cu normele de salubritate in vigoare la nivel national si judetean.
„Ma bucur ca in sfarsit s-a inteles faptul ca avem un contract legal si echilibrat. Speram sa incheiem cat mai repede contractele de prestari servicii ca sa putem sa ne concentram pe partea de operare care presupune un imens efort logistic si de comunicare. Implementarea unui nou sistem de colectare pe cinci categorii diferite de deseuri reprezinta un pas important nu numai in modernizarea judetului in ceea ce priveste managementul deseurilor, dar si in schimbarea atitudinii populatiei fata de deseuri prin participarea activa la schimbarea unei paradigme in ceea ce priveste ecologia. Impreuna vom reusi sa avem un mediu mai curat si conditii de viata mai bune pentru cetateni.” – a declarat Dan Pascu, director general RETIM.
„Ma bucura faptul ca am gasit flexibilitate atat din partea operatorului de colectare cat si din partea asociatiilor care reprezinta interesele cetatenilor. Avem obligatia ca, pana la sfarsitul anului, intregul sistem sa fie operational, pe raza judetului, iar pentru Zona I, cea mai mare, care cuprinde si municipiul, insumand peste jumatate din populatia judetului, termenul de incepere a colectarii selective este 23 aprilie. Urmarim nu doar respectarea acestor termene si indeplinirea indicatorilor propusi, dar si crearea unui mediu mai curat cu un plus de confort pentru cetatenii judetului nostru”, a afirmat Adrian Tolea, directorul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor – Judetul Arad”.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅