Local

Elevii Liceului Tehnologic "Caius Iacob" Arad efectueaza practica in centrul ZAW din Leipzig, Germania

26.06.2018 ⋅ 0 comentarii

Ultimul flux al proiectului Erasmus+, nr. proiect: 2016-1-RO01-KA102-023467, cu titlul „Formare de calitate pentru integrare cu usurinta pe piata munci”, proiect finantat cu fonduri de la Uniunea Europeana s-a derulat in luna iunie, la centrul de formare profesionala ZAW GmbH din Leipzig, Germania.

In cadrul acestei mobilitati un grup de 15 elevi, din clasele a XI-a C si a XI-a F, de la Liceul Tehnologic de Electronica si Automatizari “Caius Iacob” Arad, insotiti de doamna profesor ing. Chirilas Corina, in calitate de profesor insotitor, au participat la un stagiu de pregatire practica, de 3 saptamani, la centrul ZAW Zentrum fur Aus- und Weiterbildung GmbH.

Pe langa activitatile practice din domeniile de pregatire Electric si Electronica-Automatizari, desfasurate la centrul de formare, elevii au participat si la diferite activitati culturale: vizitarea obiectivelor culturale din orasele Leipzig, Dresda, Halle/Saale si Berlin; vizitarea aeroportului Leipzig/Halle si a unor diverse muzee din orasele mai sus amintite (Panometrul, Gradina Zoo, Monumentul Bataliei Natiunilor din Leipzig; Casa memoriala Haendel din Halle/Saale; Muzeul de arme si bijuterii al principilor saxoni din Dresda; croaziera pe raul Spree in Berlin).

Elevii au beneficiat, in perioada anterioara deplasarii, de pregatire generala, culturala si pedagogica.

D-na director, prof. ing. Deac Lucica, in calitate de monitor al acestui flux, a efectuat o vizita de monitorizare in care a organizat si coordonat atat activitatile practice, cat si pe cele culturale.

Scopul acestui proiect este ca elevii participanti sa-si formeze abilitati si competente profesionale, la standarde europene, si de a se integra cu usurinta pe piata muncii romanesti si pe cea europeana.

Proiectul se deruleaza conform contractului incheiat intre Liceul Tehnologic de Electronica si Automatizari “Caius Iacob” Arad si Agentia Nationala de proiecte pentru educatie, a contractelor incheiate intre scoala si fiecare participant-beneficiar in parte.

Bugetul alocat acestui proiect depaseste valoarea de 140000 Euro. Durata acestui proiect a fost de 2 ani scolari, si anume 2016-2017 si 2017-2018. Astfel, in acest proiect s-au derulat 4 fluxuri, cate 2 pe fiecare an scolar in parte, cu un numar total de 60 participanti elevi si 4 profesori insotitori. In acest proiect au fost cuprinse toate formele de invatamant pe care liceul nostru le are in prezent (liceu si invatamant profesional).

Transmis de prof. Pantea Marius Andrei

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro