Local

Spectacol de opereta in aer liber la Zilele Aradului

22.08.2018 ⋅ 0 comentarii

Corul, orchestra si ansamblul de balet ale Operei Nationale Romane Timisoara au fost prezente, din nou, la Zilele Aradului, de data aceasta cu musicalul in trei acte „My Fair Lady“.

„My Fair Lady”, cel mai cunoscut musical al secolului al XX-lea, o comedie muzicala inspirata de mitul lui Pygmalion bazata pe libretul operetei compusa de Frederick Loewe si piesa lui G.B. Shaw, a putut fi urmarit pe o scena amenajata in Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare, marti, 21 august 2018, de la ora 20.00.

Dupa succesul de anul trecut cand aceiasi artisti au prezentat spectacolul de opereta „Voievodul tiganilor“, organizatorii Zilelor Aradului au decis sa pastreze in program un spectacol de opereta.

Astfel, peste 100 de artisti ai Operei Nationale Romane Timisoara au putut fi urmariti, la Arad, intr-un spectacol care a durat trei ore, din care nu a lipsit umorul, culoarea, dansul si muzica.

Zilele Aradului, editia 2018, se desfasoara in perioada 17-26 august fiind organizate de Primaria Municipiului Arad si Centrul Municipal de Cultura Arad.

 

My Fair Lady  

Conducerea muzicala: Mihaela Silvia Rosca

Regia artistica: Marina Emandi Tiron

Coregrafia: Liana Iancu

Decoruri: Grigore Gorduz

Costume: Krisztina Nagy

Maestru de cor: Laura Mare

Concert maestri: Ovidiu Rusu, Corina Murgu

 

Solisti:

Eliza Doolittle: Cristina Vlaicu

Henry Higgins: Octavian Vlaicu

Alfred Doolittle: Cristian Rudic

Colonel Pickering: Dan Pataca

Freddy Eynsford-Hill: Remus Alazaroae

Doamna Pearce: Liliana Mihailescu

Doamna Higgins: Gabriela Toader

Doamna Eynsford-Hill: Nicoleta Colceiar

Doamna Hopkins: Nina Zaharescu

Jamie: Cosmin Borlovan

Harry: Leonard Ivan

Karpathy: Mihai Prelipcian

Carciumarul: Dan Spanache

O florareasa: Lucia Muravschi

Majordomul: Mircea Dan Petcu

Regina: Carmen Cojocaru

 

Regia tehnica: Lucian Boru

Pregatirea  muzicala: Dragos Zaharescu,Angela Balici, Rares Paltineanu

Sufleur: Radu Olariu

   

Povestea „My Fair Lady“

Un profesor de fonetica se indragosteste de indaratnica sa eleva, o florareasa, pe care o transforma dintr-o femeie simpla, lipsita de educatie, intr-o adevarata doamna.
Eliza Doolittle este o tanara care isi castiga existenta vanzand flori pe strada. Accentul stricat si pronuntia defectuoasa a fetei atrage atentia unui trecator – profesorul de fonetica Henry Higgins, un lingvist cunoscut. Increzator in metodele sale, Higgins se lauda ca poate sa faca, la nivelul vocabularului, ca Eliza sa para ducesa. Eliza ajunge la casa profesorului, dorind sa invete, si, devine subiectul unui pariu intre Higgins si prietenul sau Pickering. In sase luni fata trebuie sa apara la Balul Ambasadei asa ca, imediat, este supusa la epuizante exercitii fonetice zilnice. Ca rasplata pentru reusita neasteptata asupra catorva fraze elementare, Eliza este prezentata aristocratiei la cursele de cai unde face impresie prin eleganta, dar si prin relatari nelalocul lor.

In urma balului, la care prezenta Elizei starneste admiratie si curiozitate, pariul este castigat – dar Higgins isi da seama de importanta pe care a capatat-o aceasta fata in viata lui.

Premiera mondiala a avut loc la 15 martie 1956, la Mark Helinger Theatre din New York.

Sursa: ARQ

Autor: Vasile Zărăndan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro