Zilele Aradului 2018, la ora bilantului: Peste 70.000 de participanti in cele 10 zile de sarbatoare ale orasului
28.08.2018 ⋅ 0 comentarii
Editia din acest an a Zilelor Aradului s-a incheiat, duminica, la Strandul Neptun, iar organizatorii au anuntat ca manifestarile au atras peste 70.000 de persoane, care au participat la evenimentele organizate in centrul orasului, dar si in Parcul Eminescu, Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare, Parcul Sfanta Maria din Micalaca si in institutiile de cultura.
Centrul Municipal de Cultura si Primaria Municipiului Arad multumesc comunitatii aradene pentru ca a luat parte, in numar mare, la toate evenimentele si promit, ca in continuare, vor depune toate eforturile pentru ca activitatile cultural artistice din aceasta toamna si iarna sa se ridice la acelasi nivel din punct de vedere calitativ.
In acest an, la Zilele Aradului au avut loc mai multe evenimente in premiera, cum ar fi: spectacolul de reconstituire istorica „Arad – oras liber regesc“, spectacolul „Dacii si romanii“ al trupei de reenactment Garda Apulum din Alba Iulia, dar si organizarea unei tabere de muzica si a uneia de coregrafie care au avut ca scop crearea si lansarea unei melodii a Aradului. Clipul realizat cu aceasta ocazie a fost lansat oficial tot in cadrul Zilelor Aradului, in seara zilei de 25 august.
De asemenea, a fost organizata o noua editie a Picnic Festival, pe Faleza Muresului, un festival lansat anul trecut, dedicat mancarii spectaculoase gatite in aer liber, unde s-au inregistrat, intre 2.500 si 3000 de participanti/zi.
In Parcul Sfanta Maria din Micalaca au fost organizate 3 concerte, doua de muzica usoara si unul de muzica populara, aproximativ 3.000 persoane fiind prezente, in fiecare seara in fata scenei.
Pe langa Picnic Festival, un numar mare de spectatori, aproximativ 10.000, au atras spectacolele organizate in Parcul Reconcilierii, opereta „My Fair Lady“ (3.000 de spectactori), Seara Muzicii Usoare Romanesti cu Ileana Sipoteanu, Monica Anghel si Raoul a adus in fata scenei peste 3.000 de persoane, iar concertul in aer liber prezentat de orchestra si corul academic ale Filarmonicii de Stat Arad a avut peste 3.000 de spectatori .
Peste 12.000 de persoane s-au aflat la Strandul Neptun in ultimele doua zile ale evenimentului cand au fost organizate concertele de muzica usoara, invitate fiind Loredana si Andra.
Totodata, evenimentele la care au participat un numar mare de aradeni au fost Noaptea alba a institutiilor de cultura, concursul pentru copii „Biciclistii iscusiti“, Parada costumelor de poveste, Targul de artizanat.
„Tot in aceasta perioada, au avut loc si alte evenimente conexe zilelor orasului. Vorbim despre >, campania>, rugile din cartierele Alfa si Bujac, precum si cea de la Biserica sarbeasca din Gai. Tot ca o noutate anul acesta au fost organizate pool party-uri care s-au bucurat de un mare succes si probabil ca vor fi reluate si in editiile urmatoare ale zilelor orasului”, a declara viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart.
Zilele Aradului s-au desfasurat in perioada 17 – 26 august, cand au fost organizate in centrul orasului, in cartiere, la Strandul Neptun si in Parcul Reconcilierii, dar si in alte locatii peste 50 de evenimente.
„ Cu toate ca am bugetat prin Hotarare de Consiliu Local, 1.250.000 de lei, intr-un final, in urma selectarii evenimentelor si a negocierilor care au avut loc, s-au cheltuit 1.114.000 lei”, a mai spus viceprimarul Bibart.
Zilele Aradului au fost organizate, ca in fiecare an, de Primaria Municipiului Arad si Centrul Municipal de Cultura.
„Am incercat sa organizam evenimente pentru toate gusturile si pentru toate varstele, in total peste 50 de evenimente organizate in cele 10 zile de sarbatoare, inregistrandu-se peste 70.000 de participanti. Ne putem declara multumiti, dar suntem deschisi si asteptam orice fel de idee, orice fel de critica constructiva, astfel incat editia de anul viitor sa faca inca un pas, daca nu mai multi, in a oferi aradenilor momente de sarbatoare placute si frumoase”,a concluzionat viceprimarul municipiului Arad, Calin Bibart.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅