Spectacol in portie dubla, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad
04.12.2018 ⋅ 0 comentarii
De un adevarat rasfat teatral. De asta vor avea parte toti cei care aleg sa isi petreaca seara de joi, 6 decembrie, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad. Si asta pentru ca, artistii de acolo sunt pregatiti sa le daruiasca spectatorilor nu unul, ci doua spectacole intr-o seara. Astfel, de la ora 17.00, sala Studio este gazda buna pentru una dintre cele mai indragite montari de pe scena aradeana: spectacolul “Orasul nostru”, in regia lui Cristian Ban.
“Nostalgia pentru zilele in care oamenii traiau si nu se lasau traiti face ca un spectacol precum „Orasul nostru” dupa Thornton Wilder, in regia lui Cristian Ban, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad sa devina o insula de normalitate uitata la care tanjim. Spectacolul este nu doar frumos in sine, ci armonios, bine acordat si motivat in toate aspectele.” – scria, in revista yorick.ro, criticul de teatru Alina Epingeac
O ora si jumatate mai tarziu, de la ora 19.30, sala mare a TCISA gazduieste un alt spectacol cu lipici la public. Vorbim despre „Disputa”, in regia lui Vlad Massaci, o coproductie cu Teatrul Nottara care ii reuneste in aceeasi distributie pe: Izabela Neamtu, Zoltan Lovas, Calin Stanciu, Anca Bajenaru, Cecilia Lucanu – Donat, Alex Margineanu, Cristina Juncu si Razvan Banica.
“Cum s-a inventat primul sarut? Cum s-au descoperit sexualitatea si narcisismul? Cum au avut lucrurile obisnuite ale vietii noastre o „prima data”? Actiuni care noua ni se par rutina sunt pentru altii „prima oara” si asta la o varsta cand sunt constienti! Am vrut sa vad cum niste tineri devin constienti de sine. In text s-ar intelege ca ei sunt intr-un soi de paradis. Dar paradisul ce altceva era decat laboratorul lui Dumnezeu? Am impresia ca asupra noastra se face un experiment, ca intram usor-usor intr-o distopie, ca in filmele SF. Dar experimentul nu il face cineva – nu cred in teoria conspiratiei –, ci, probabil, noi suntem deopotriva cobai si zei. Imi pare ca la nivel mondial se reconfigureaza relatiile intre sexe, se renegociaza conceptul de normalitate si toate astea se regasesc si in aceasta montare cu textul lui Marivaux (plus monologul final scris de Isabela Neamtu).” – isi argumenteaza demersul artistic, regizorul Vlad Massaci.
Bilete pentru cele doua spectacole se gasesc fie la casieria TCISA, fie online, pe www.biletmaster.ro.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅