Peste 3.000 de elevi aradeni s-au intalnit de la inceputul anului cu specialistii DGASPC Arad
22.03.2019 ⋅ 0 comentarii
Peste 3.000 de elevi aradeni s-au intalnit de la inceputul anului cu specialistii DGASPC Arad in cadrul unor activitati de prevenire si combatere a consumului de droguri, alcool, dar si a fenomenului bullying derulate in scoli.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad continua si anul acesta campania pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri si bauturi alcoolice in randul elevilor si liceenilor aradeni. In primele luni ale anului specialistii Serviciului pentru prevenirea marginalizarii sociale, trafic, migratie si repatrieri si ai Centrului Multifunctional de Consiliere si Educatie din cadrul DGASPC Arad au declansat activitati de informare si prevenire in randul elevilor din toate scolile din judetul Arad cu scopul de promovare a modalitatilor de combatere a delincventei juvenile si de mentinere la un nivel scazut a consumului de droguri si de reducere a cazurilor de noi consumatori in randul elevilor din invatamantul gimnazial si liceal. Pentru a se asigura ca mesajul lor ajunge la cat mai multi adolescenti, specialistii au adus in fata elevilor si un fost consumator de droguri care le-a vorbit deschis despre cum drogurile i-au afectat negativ viata.
„Scopul acestor actiuni este acela de reducere in randul elevilor si liceenilor, pe cat posibil, a vulnerabilitatilor si riscurilor la care acestia se expun privind consumul de droguri, alcool si alte substante. Este important ca acesti tineri sa fie bine informati si constientizati cu privire la situatiile de risc legate de consumul unor substante ilegale, prezentarea consecintelor asociate unui comportament deviant, inclusiv transmiterea catre acestia a unor notiuni despre raspunderea lor in fata legii. De aceea este foarte important pentru noi ca putem face echipa comuna cu politistii si jandarmii specializati care ne insotesc la aceste actiuni”, declara Erika Stark, directorul DGASPC Arad.
O alta tema abordata la intalnirile organizate in scolile din intreg judetul a fost cea a combaterii fenomenului bullying. Ce inseamna bullying-ul, cum se manifesta, cine este agresor si cine este victima in bullying si care sunt consecintele unui astfel de comportament pentru cei implicati, fie ca au cazut victime, sunt agresori sau doar martori ai unor asemenea incidente, sunt doar citeva din aspectele vizate de specialisti.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad deruleaza aceste activitati in parteneriat cu politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arad, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arad, ai Centrului Antidrog Arad, dar si ai Arhiepiscopiei Aradului.
Sursa: ARQ
Autor: Arq.ro ⋅