70 de ani de relații diplomatice și de prietenie între România și China, celebrați săptămâna viitoare la Simpozionul Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”
04.11.2019 ⋅ 0 comentarii
După cum vă informam recent, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze va organiza, între 11 și 13 noiembrie, cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”. De menționat că partenerii Forumului sunt Centrul Municipal de Cultură, Asociația Con Brio și Complexul Muzeal Arad.
Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, susține că ediția de anul acesta este dedicată împlinirii a 70 de ani de realații diplomatice și de prietenie între România și Republica Populară Chineză. „Acest simpozion a devenit, după cum vedeți, o frumoasă tradiție. E.S. Yu Jiang, ambasadoarea R.P. Chineze în România, a declarat recent că țara sa nu-și uită vechii prieteni, iar România este un prieten vechi. La cea de a 26-a Adunare Generală a ONU, România a avut curajul să susțină cu fermitate accederea R.P. Chineze în forumul Organizației Națiunilor Unite. Acum China este cel de-al doilea mare sponsor al bugetului ONU”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Mai multe premiere
Având în vedere că simpozionul este organizat și în acest an în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură, președintele Forumului a ținut să mulțumească consilierilor locali, de toate orientările politice, care au votat în unanimitate acest proiect, ce a reușit să se impună în peisajul arădean. „Pe lângă colaborarea pe care o avem cu Centrul Municipal de Cultură, trebuie spus că avem un parteneriat și cu Complexul Muzeal Arad, având în vedere că pentru prima dată, expoziția «China, istorie și contemporaneitate» se desfășoară în Sala Clio. Prezentarea expoziției va fi făcută de Ludovic Notaroș, Andrei Ando și Nelu Scripciuc (n.r. – președintele Foto Club Pro Arad), și astfel, iată, avem un parteneriat și cu Foto Club Pro Arad. O altă premieră este că avem un parteneriat și cu o grădiniță. Este vorba despre Grădinița Furnicuța, condusă de Mariana Cismașiu, care a pregătit activități cu specific chinezesc”, a continuat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Sursa: ARQ