Administratie

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariului minim pentru românii cu studii universitare

22.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Potrivit unor surse din guvern majorarea salariului minim va rămâne la nivelul 7,2%, anunţat de premier. În plus, Ludovic Orban nu mai doreşte un salariu minim diferenţiat, astfel că guvernul ia în calcul îngheţarea salariului minim pentru românii cu studii universitare, dar şi cei din domeniul construcţiilor, transmite România TV.

Guvernul doreşte să finalizeze hotărârea referitoare la salariul minim până la sfârşitul acestei luni, iar proiectul de buget pe anul viitor până la sfârşitul anului.

Premierul Ludovic Orban crede că diferențierea salariului minim în funcție de studii nu se justifică. "Nu poate exista salariu minim, decât un singur salariu minim. Conceptul de salariu minim este fundamentat, astfel încât nu poţi să ai mai multe forme de salariu minim. În ceea ce privește salariul minim pe ramură, sigur că în perspectivă, nu acum, pentru anul 2020, ne vom gândi la o reglementare care de altfel ne este solicitată de la nivelul Comisiei Europene din 2015", declara premierul.

Creşterea prognozată de Orban pentru salariul minim înseamnă aproximativ 83 de lei faţă de 100 de lei cât era vehiculat de fosta guvernare.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro