Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Burger vegan cu cartofi violeți la cuptor și maioneză vegană cu avocado și turmeric

21.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, stimați cititori! Mai sunt câteva zile până la Crăciun și știu cât de ocupați sunteți cu pregătirile pentru această perioadă. Pentru că am avut comandă de burgeri vegani zilele acestea, vă las aici rețeta pentru unul dintre acele feluri de burgeri vegani pregătiți. 

Ca de obicei, e o rețetă ușoară și potrivită atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Dacă vă rămâne compoziție pentru chiftele, o puteți congela și folosi la nevoie.

Ingrediente (pentru 4 burgeri) :

-300 g mazăre fiartă

-300 g porumb fiert

-300 g ciuperci 

- 100 g pesmet

- o ceapă roșie 

- 6 căței de usturoi

- o legătură de coriandru 

- sare

- piper

Se amestecă toate ingredientele într-un blender, se formeză chiftelele de burgeri și se lasă la frigider până ne ocupăm de maioneză și cartofi. 

Ingrediente pentru maioneză:

- 3 avocado

- 50 ml ulei 

- sare 

- piper 

- sucul de la o lămâie 

- turmeric

Se mixează toate ingredientele de mai sus și se lasă la frigider. Simplu, nu?

Scoatem chiftelele pentru burgeri, pornim cuptorul la 190 grade și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le lăsăm în cuptor pentru 30 de minute. Am încercat de altfel și varianta la grill, procesul durează cam 10 minute (5 minute se lasă chiftelele pe o parte, apoi le întoarcem și le mai lăsăm încă 5 minute. Le-am uns cu puțin ulei pe ambele părți) și sunt la fel de bune ca la cuptor.

Și acum, cartofii. 

Puteți folosi cartofi dulci, cartofi albi sau roșii ori cartofi violeți, care au un gust și o culoare deosebit de plăcute. Cartofii se feliază, se trec prin pesmet și se pun la cuptor p... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro