Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Prăjitură fără coacere cu portocale și clementine caramelizate, ciocolată și scorțișoară

24.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Cum toți ne aflăm astăzi în febra pregătirilor pentru Crăciun, la cererea cititorilor, vin cu o rețetă de desert cu arome de iarnă, care nu necesită prea mult timp de ”bucătăreală”. 

Așadar, printre multe alte pregătiri (culinare, desigur), am făcut și o prăjitură care nu ne răpește prea mult timp, portocalele scorțisoară și ciocolata fiind vedetele acestei rețete. Nu mi-a mai rămas timp de poze în detaliu fiindcă multe dintre preparate au ajuns deja în frigiderele celor cunoscuți, dar vă las rețeta și aștept poze de la voi cu ceea ce preparați, în comentarii. Din ingredientele de mai jos, veți avea o prăjitură care va ajunge pentru 5 persoane. 

Pregătiți să bucătărim încă o dată? 

INGREDIENTE

Pentru blat:

-100 g biscuiți cu cacao în aluat

-80 g unt 

Pentru cremă:

-o cutie de brânză philadelphia

-200 ml frișcă lichidă ( se ține la rece până o preparăm , minim 24 de ore)

-două linguri de zahăr (eu am folosit  zahăr brut) 

-trei linguri cacao neagră 

-o linguriță scorțișoară

-10 g gelatină

Pentru decor:

-3-4 clementine

-o portocală

-250 g zahăr

-300 ml apă

-o lingură scorțisoară

-10 g gelatină

Mod de preparare

BLATUL: se topeste untul, se macină biscuiții sau se zdrobesc cu un sucitor și se amestecă într-un castron. Într-o tavă cu pereți detașabili, se așează pe fund o hârtie de copt și se toarnă amestecul pentru blat (care trebuie să aibă o textură nisipoasă) și se presează cu o lingură până ia o formă frumoasă, apoi se bagă tava în congelator. Până pregătim crema, rămâne acolo.

CREMA: Se bate frișca rece cu mixerul până capătă o consistență solidă, se adaugă apoi crema de brânză, zahărul făcut pudră, cacao și scorțișoară și se amestecă cu o spatulă ușor, pentru a incorpora toate ingredientele. Se lasă la frigider. Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și când e gata de utilizat, se adaugă în cremă, se amestecă din nou cu spatula și se pune peste blatul pe care îl scoatem din congelator. Se nivelează crema și se pune tava în frigider pentru a ne ocupa de ultima parte a rețetei. 

DECOR: Aici începe cea mai frumoasă parte a rețetei. Într-o oală destul de largă (ideea e să nu se suprapună feliile de clementine și por... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro