Stire Cultura Religie

Mediul rural, liantul unității poporului român prin păstrarea și transmiterea tradițiilor

27.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Praznicul Naşterii Domnului a debutat în Parohia Cintei cu primirea colindătorilor, iar după ceasul vecerniei preotul paroh dr. Nicu Breda împreună cu corul bisericesc au colindat la reşedinţa arhiepiscopală pe ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului şi Preasfinţitul Părinte Dr. Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.


   Prezenţa în cor a credincioşilor de la tineri şi vârstnici arată în contextul Anului omagial al satului românesc, faptul că mediul rural rămâne pe mai departe ”gura de oxigen” a poporului român sau liantul unităţii acestuia prin păstrarea şi transmiterea tradiţiilor celor ce vin ca expresie a continuităţii ortodoxe şi româneşti.

  În prima zi a praznicului la Sfânta Liturghie a fost citită pastorala de Crăciun a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, iar la final a urmat un program dedicat sărbătorii prin colinde şi urări tradiţionale susţinut de membrii unei familii binecredincioase din parohie.

   În a doua zi a Praznicului după oficierea Sfintei Liturghii a urmat un concert de colinde susţinut de corul parohiei, subliniindu-se astfel că venirea lui Hristos pe pământ înseamnă redobândirea calităţii noastre de ”fii ai lui Dumnezeu” prin Hristos cel Întrupat în Istorie.

  În cuvintele de învăţătură rostite la Praznicul Naşterii Domnului ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro