Național Cultura Stire

Ziaristul Mihai Creangă, decorat post-mortem cu Ordinul Național ”Pentru Merit" în grad de Cavaler

27.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a ziaristului Mihai Creangă, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

"În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia esenţială adusă la apărarea libertăţii presei şi la promovarea principiilor democraţiei, precum şi pentru abnegaţia cu care s-a opus abuzurilor regimului comunist, preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional 'Pentru Merit' în grad de Cavaler ziaristului Mihai Creangă", conform Agerpres.

Jurnalistul Mihai Creangă a decedat în urmă cu două zile, la vârsta de 77 de ani. El a făcut parte dintr-un grup de patru ziarişti de la publicaţia ''România Liberă'' care în 1989, cu aproape un an înainte de căderea dictatorului Nicolae Ceauşescu, au încercat să tipărească un ziar liber.

”A murit ziaristul Mihai Creangă. În zi Sfântă, de Crăciun, a urcat la cele veșnice. Dumnezeu să il odihnească!

Mihai Creangă este cel care alături de tatăl meu, ziaristul Anton Uncu, de ziaristul Petre Mihai Băcanu, de Ștefan Niculescu Maier și de tipograful Al... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro