Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Vrăbioară de vițel la grill, sos de vin roșu cu afine și camembert la cuptor

04.01.2020 ⋅ 0 comentarii

La mulți ani, stimați locuitori ai acestei planete! Sper că ați avut parte de sărbători cu liniște și bucurii și că trecerea spre Noul An v-a prins cu dorința de a construi o lume mai blândă și mai înțeleaptă! 

Pe mine 1 ianuarie m-a prins în Deva, căutând ceva deschis pentru a mânca, astfel că am ajuns de la imaginea mea despre masa de seară la mici, virșli și cozonac secuiesc, în Piața Unirii, la târg. O masă cu tradiții, binevenită! Vineri am ajuns acasă și făcând inventarul în frigider, ce mai e, ce nu mai e, am ajuns la rețeta de azi, bineînțeles cu mici completări după o „fugă” la magazin. 

Rețeta e atât de ușoară și rapidă că ați zice că e chiar potrivită pentru momentele când sunteți pe fugă. Sau surprinși de oaspeți. Sau când vreți pur și simplu să bucurați oamenii din jur!

Ingrediente: pentru două persoane

-două bucăți de vrăbioară de vițel. Carnea rămâne fragedă și suculentă chiar dacă o preferați bine gătită, are un gust ușor și grăsime aproape deloc. O recomand! 

-brânză Camembert în cutie (foto atașată) – o bucată

-o baghetă 

-o caserolă afine

-două linguri de dulceață de afine (sau 3 linguri de sirop de afine)

-50 ml vin roșu

-rozmarin proaspăt

-4-5 căței de usturoi

-ulei de măsline

-un vârf nucșoară

-un vârf de boia iute

-o linguriță usturoi pudră

-sare roz de Himalaya

-piper (proaspăt măcinat e de preferat la fiecare rețetă)

Mod de preparare: 

Se pregătește o tavă peste care se așează hârtie de copt. Cuptorul se setează la 200 de grade Celsius. Se taie bagheta felii de 1 cm grosime, se ung feliile cu puțin ulei de măsline și usturoi zdrobit si mărunțit, se pun în tavă și se presară sare peste ele. Lângă, se așează brânza Camembert scoasă din ambalajul de plastic și lăsată în cutia ei. Se crestează la suprafață, se introduc feliuțe de usturoi printre crestături și crenguțe de rozmarin, se condimentează cu nucșoară, piper, boia iute și sare și se introduce tava la cuptor pentru 10 minute.

Între timp, pregătim sosul

Se spală afinele. Într-o crăticioară se adaugă un cub de unt, 2 linguri dulceață de afine, 50 ml vin, o crenguță de rozmarin, 50 ml apă și se lasă la foc mediu pentru 7-8 minute, amestecând din când în când. 

Opriți cup... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro