”Luna plină de teatru” vine cu șapte producții surpriză
09.01.2020 ⋅ 0 comentarii
”Luna plină de teatru”, cel mai popular proiect teatral arădean vine în 2020, cu șapte… porții de răsfăț în plus. Astfel, programul maratonului teatral care se desfășoară între 9 ianuarie și 9 februarie 2020, pe scenele Teatrului Clasic „Ioan Slavici” cuprinde, pe lângă reprezentații ale spectacolelor din repertoriul propriu, și șapte producții invitate. Este vorba despre spectacole din Oradea, Satu Mare și Cluj Napoca. Și, pentru ca surpriza să fie și mai mare, pentru prima oară, în 2020, „Luna plină de teatru” înscrie în program și spectacole dedicate copiilor și adolescenților.
Astfel, sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Marionete se joacă spectacolul „De ce are iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună”, producție a Teatrului de Nord Satu Mare.
„De ce are iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună” este povestea unui băiețel care ar vrea să crească mare, ca să poată să facă tot ce nu îl lasă acum mama. Seara înainte de culcare, luna râde de încercările și metodele lui de a crește instant, și face tranziția într-o lume fantastică unde, sub avatarul Iepurașului, cel mic intră în capcanele Omului din Lună, într-o serie de aventuri inspirate din legende și reprezentări ale Iepurașului în diferite culturi: braziliană, canadiană, indiană și chineză. – spun creatorii spectacolului
Aceeași zi de 11 februarie lansează, de la ora 19.00, în Sala mare, o… tentație teatrală și pentru publicul adult, tentație venită tot din partea Teatrului de Nord Satu Mare: spectacolul Almost, Maine, de John Cariani , „o comedie romantică sensibilă și agreabilă, plină de umor pe cât de inteligent, pe atât de cald.” (C.Rusiecki). Regia poartă semnătura lui Theo Marton, iar scenografia – pe cea a lui Bogdan Spătaru.
„Tără(z)boi” – este povestea pe care actorii Teatrului de Nord Satu Mare o spun pe scena Sălii mari a TCISA în 12 ianuarie, de la ora 19.00. Piesa Marianei Starciuc, originară din Republica Moldova, scrisă sub formă de jurnal, spune povestea unui sat de pe malul Nistrului prins în războiul transnistrean din 1992, din perspectiva unei fetișcane, Ana, participant direct la acele evenimente, relatează lucid, dar cu multă candoare, episoade când tensionate, când pline de umor provenit din absurdul și ilaritatea momentului. Spectacolul „Tără(z)boi” este regizat de Ovidiu Caița.
„Un liceu din zilele noastre. Ziarele de scandal ar spune că e un liceu „de fițe”. Directorul ar spune că e un liceu „cu renume”. Fata deprimată ar spune că e un liceu „fucked up rău de ... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății