Stire

Cursuri suspendate la Liceul German din Arad. 14 dintre cei 40 de copii care au ajuns la spital în urma deratizării au rămas internați

14.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii a anunțat, marţi, că 14 dintre cei 40 de copii de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" (Liceul German) care au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs, au rămas internați.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, conform Agerpres, că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (...) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia", a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat în comunicat.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății