Din Bucătăria Lui Eliss: Curry de năut cu lapte de cocos
01.02.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, stimați cititori! Astăzi vin în întâmpinarea curiozității voastre gastronomice cu o rețetă foarte îndrăgită de cei care au încercat-o, mai ales datorită unui ingredient care ne duce cu gândul la locuri exotice: nuca de cocos. Folosită adesea pentru deserturi, nuca de cocos poate reprezenta „cireașa de pe tort” în preparatele sărate, fiind aproape neutră la gust.
E o rețetă ușoară și rapidă , cu condiția să lăsați năutul minim 12 ore în apă, pentru hidratare și o fierbere mai rapidă. Puteți desigur să cumpărați năut la conservă care este deja fiert însă aromele nu vor fi aceleași. Năutul, denumit și mazăre egipteană, are numeroase beneficii pentru sănătate, puține calorii și un aport semnificativ de acid folic, magneziu și fier.
Ingrediente:
-300 g năut
-o conservă lapte de cocos
-100 ml lapte de cocos
-2 linguri de curry pudră
-sucul de la o lămâie
-pătrunjel
-sare, piper
Mod de preparare
Năutul se fierbe timp de o oră la foc mediu, după ce a fost lăsat la hidratat după cum am menționat anterior.
Se adaugă laptele de cocos într-o oală cu pereții înalți, se adaugă curry, sare, piper și sucul de lămâie, se amestecă, se adaugă năutul fiert și laptele de cocos și se mai lasă, la fiert, la foc mic, încă 10 minute. Se adaugă pătrunjel tocat care este o sursă excelentă de vitamina C, necesară pentru acest anotimp.
Se servește în jumătăți de nucă d... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății