Social

Ursul Baloo, vedeta stațiunii Straja, împlinește 20 de ani

14.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Ursul Baloo, vedeta staţiunii Straja din Valea Jiului, va fi sărbătorit, sâmbătă, cu prilejul împlinirii vârstei de 20 de ani, momentul fiind precedat de Cupa "Baloo" la schi pentru copiii între 3 şi 15 ani.

"Vom face o sărbătoare din care nu va lipsi tortul cu fructe şi faguri de miere, atât de apreciat de Baloo. Îi vom cânta 'La mulţi ani!', iar apoi copiii vor primi, şi ei, tort cu fructe. Încercăm să-l răsfăţăm pe Baloo", a declarat, vineri, pentru Agerpres, cabanierul Emil Părău, cel care l-a adoptat şi are grijă de urs, încă de acum 20 de ani.

Festivitatea dedicată ursului Baloo va începe la ora 14.00, în zona cabanei Montana, unde se află amenajat locul în care trăieşte acesta.

Povestea lui Baloo

Povestea lui Baloo a început în anul 2000, când puiul de urs a fost găsit inconştient în pădure de un angajat al Ocolului Silvic Petroşani. Extrem de slăbit, puiul de câteva săptămâni a fost dus de pădurar la spitalul din Petroşani, unde a fost salvat după ce i-au fost administrate perfuzii cu medicamente.

Inspiraţi de ursul din Cartea Junglei, oamenii l-au botezat Baloo, iar câteva săptămâni a fost îngrijit de o secretară de la Ocolul Silvic Petroşani. Apoi a fost dus de cabanierul Emil Părău în staţiunea Straja.

Timp de doi ani, ursul Baloo putea fi văzut umblând liber prin staţiune, după care a fost muta... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro