Stire
                                        
                                                                            
                                            Informatii
                                        
                                    
                                    
                                        Din Bucătăria Lui Eliss: Cataif cu cremă de vanilie și afine
                                    
                                    
                                        22.02.2020
                                        
                                        ⋅ 0 comentarii
                                    
                                    
                                        Mie îmi plac mult pastele, aproape în toate formele lor, așa că de fiecare dată când am ocazia le folosesc nu doar pentru supe/ciorbe, salate sau ca garnitură, ci și pentru felurite deserturi. 
La cataif se folosesc tăiței foarte subțiri, de preferat de casă. E un desert originar din Turcia, cunoscut și sub denumirea   de „păr de înger”, foarte ușor de făcut și foarte ușor de mâncat. Rețeta mea nu e cea originală, e adaptată după gusturile proprii, ceea ce puteți și voi să faceți, fiindcă nimic nu e mai îmbucurător decât să știi că mănânci exact ceea ce îți place. 
 Pentru blat:
- 500 g tăiței de casă subțiri 
 - 100 g unt topit.
 
Pentru sirop: 
- 2 linguri miere;
 - jumătate lămâie stoarsă;
 - 350 ml apă.
 
Pentru cremă:
- 400 ml lapte;
 - 40 g amidon;
 - 2 linguri zahăr;
 - 3 ouă;
 - 150 g unt;
 - esență de lămâie și vanilie.
 
Mod de preparare:
- Într-o tavă unsă cu unt se pune hârtia de copt, tăiată după dimensiunea tăvii. Se așează tăițeii și se stropesc uniform cu untul topit.
 - Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 minute , la 180 de grade Celsius ,sau până când aceștia se rumenesc;
 - Între timp pregătim siropul. Mierea lichidă se amestecă cu zahărul, lămâia și apa. După ce blatul de tăiței este gata, acesta se scoate din cuptor și se lasă la răcit (dar nu complet) apoi se toarnă uniform siropul peste acesta. Blatul poate să fie mai mult sau mai puțin însiropat, după preferințe.
 - Pentru crema de vanilie, se pune la foc o oală cu apă, pe jumătate umplută, pe care o lăsăm să fiarbă.
 - Într-un recipient se amestecă laptele cu amidonul, iar într-un alt recipient amestecăm bine ouăle cu zahărul, până se topește zahărul. Peste această compoziție, se adaugă untul topit, esența de vani...
                                    vezi mai mult
                                
 
                                                                                    
                                                Sursa: 
                                                    Glasul Cetății
                                                
                                            
                                                                             
                                 
                                                                    
                                
                                                                    
                                        Pentru articolul complet și alte comentarii
                                        
                                        
                                            vizitați
                                            Glasul Cetății