Național Stire

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess”, repatriați și ținuți în carantină în următoarele două săptămâni

22.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Cei șase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul lunii în portul japonez Yokohama, din cauza epidemiei de coronavirus, au ajuns sâmbătă dimineață în țară, fiind repatriați la cerere. Cetățenii români au fost aduși cu un avion militar, în condiții speciale. În următoarele două săptămâni, ei vor fi izolați, ținuți în carantină într-un loc pe care autoritățile nu l-au dezvăluit, conform digi24.

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus apărut în China. Doi dintre ei au murit.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanții MAE.

Pe de altă parte, cei doi cetățeni români de la bordul Diamond Princess care sunt infectați cu coronavirus au rămas în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună, potrivit MAE. 

Raed Arafat: Dacă apare vreun caz de coronavirus sau chiar mai multe, n... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro