Sport Stire

Mesaj de la UTA: ,,Atenție România, revenim!”

25.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Recunosc, am urmărit evoluția UTA-ei , timp de aproape două sezoane , oarecum din umbră. Timpul meu care trebuia să-l împart cu școala sau cu delegările ca observator la meciurile din județ nu mi-a cam permis să urmăresc mai în de aproape întâlnirile jucătorilor arădeni. Sincer să fiu , nici situația neclară de la club precum și rezultatele obținute nu prea mai m-au atras atât de mult. Mai am puțin până să intru în pensie ( luna iunie) și promit  că atenția pentru ”Bătrâna Doamnă” să fie mai concentrată din partea mea. Sută la sută va fi mai concentrată și din partea altor persoane( jurnaliști, fotoreporteri, conducători de club, televiziuni și ...sperăm noi, politicienii din administrația Aradului).
UTA bate cu ambii pumni și ambele picioare, sănătos ,în acest moment, la porțile Ligii întâi a fotblului românesc. Acolo unde îi este, de fapt, locul.
Alexandru Meszar ( asupra lui voi reveni într-un alt articol) a reușit , în sfârșit , să închege un colectiv harnic și valoros la clubul pe care-l conduce. Antrenori și jucători potriviți pentru a ataca cu seriozitate promovarea . Mai trebuie stadionul ( și aici voi reveni), pentru ca munca să nu fie degeaba.
Astăzi, Balint, antrenorul roș-albilor din Arad a prezentat o echipă organizată, solidă, stăpână pe ea , disciplinată, o echipă ce a tăiat elanul gazdelor din Miercurea Ciuc încă din minutul 12, când fundașul central Florin Ilie a înscris cu capul dintr-un corner executat de Romario Moise. A fost ” robinetul ”golurilor care s-a deschis în favoarea arădenilor. În continuare gazdele din Ținutul Secuiesc nu au pus în niciun moment în pericol poarta apărată de Iacob. Golurile vin pe bandă. Minutul 33, gol Romario Moise care înscrie dintr-o ”așsezare ” a lui Oroian. UTA pleacă la vestiare cu un avantaj de 3 goluri, cel de-al treilea fiind marcat în minutul 45 de către Ioniță, care a șutat cu stângul în colțul lung al porții tânărului Gyenge.
În repriza a doua, minutul 54 , este rândul celuilalt fundaș central al UTA-ei, Melinte, care înscrie pentru 0-4, cu un șut plasat dintr-o lovitură liberă ușor așezată de Moise. În continuare va fi rândul înaintașilor să înscrie. Primul o va face Buhăcianu cu un șut executat cu exteriorul, 0-5.
Cu toate acestea ,în tribune,  galeria gazdelor rămâne activă , întrecându-se în încurajări cu grupul de suporteri arădeni . Noul intrat la UTA, Miculescu stabilește scorul final , 0-6, după un șut în urma căruia mingea lovește bara laterală și intră în plasă.


Sperăm că această victorie să nu fie ” îmbătare” cu apă plată pentru UTA, seriozitatea și concentrarea cu care a jucat astăzi să le găsim și în meciurile viitoare, cel mai apropiat în etapa viitoare , pe teren propriu , împotriva Ripensiei Timișoara. 

Până atunci, ATENȚIE ROMÂNIA, revenim unde ne e locul!

Lotul folosit de Laszlo Balint în această partidă:
Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Roumpulakou – Moise, Isac – Oroian ( Miculescu), Ioniță ( C. Rus), Bustea – Buhăcianu ( Jebari).  Crișan. Rezerve: Balauru – Ursu,  Hrezdac, Crișan

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro