Cultura Cetatenesti

După 20 de ani ... Zoli veșnic tânăr

10.03.2020 ⋅ 0 comentarii

”Săptămâna Comediei” la Teatrul Clasic Ioan Slavici s-a încheiat apoteotic duminică seara cu spectacolul ”Apropo, ați chemat pompierii”, un one-man show cu Zoltan Lovas, manipulat din umbră de regizoarea Liana Didilescu, într-o scenografie a legendarului Onisim Colta și beneficiind de indicațiile de mișcasre scenică a cunoscutei Maura Cosma.

Și iată că spectacolul pus în scenă exact acum 20 de ani, beneficiid, e drept, de aportul acestor artiști de excepție, care au făcut totul pentru ca Zoltan Lovas să strălucească în luminile rampei, s-a dovedit a fi născut sub zodii benefice artei, căci trecerea timpului nu a lăsat nici un fel de riduri, nici în actualitatea textului, nici în dinamica jocului ACTORULUI, poate doar pe fața lui Zoli, care a devenit un bărbat mai hâtru, cum îi stă bine unui artist matur, plin de o ironie duioasă și în permanent dialog cu publicul din sală, public ce, în unele momente, e poftit cu generozitate și pe scândura scenei.

”Zoli se află la frumoasa vârstă de 20 de ani cu ”Apropo, ați chemat pompierii” și cred că se poate confunda vârsta lui artistică cu acești 20 de ani și vorbesc de cei 20 de ani de one-man show Zoltan Lovas la Teatrul Clasic Ioan Slavici. Eu îi urez succes și sper să o mai țină tot așa, dacă nu 10, atunci cel puțin 20 de ani”. i-a urzit directorul teatrului, Bogdan Costea, el însuși un matur actor arădean.


”Nu credeam că o să se întâmple, dar iată, ca orice minune, s-a întâmplat și sunt mândră de el (Zoltan Lovas) și de ce a reușit să facă cu spectacolul acesta și îi urez și eu încă 20 de ani ... de spectacol”, a punctat discret regizoarea Liana Didilescu.

Iar în încheiere Zoltan Lovas, par lui-même”: Iată-ne, suntem la un spectacol aniversar de 20 de ani cu ”Apropo, ați chemat pompierii” și, ce să vă spun, am emoții mai mari decât atunci când am avut premiera, Nu știu ce va mai fi peste 20 de ani, pentru că, după calendar, ar cam trebui să ies la pensie, așa că să rămânem în prezent, iar acum vă doresc o seară minunată și ... vă invit la teatru” !!!

 

Vasile de Zarand

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro