Național Stire Social Religie

Arhiepiscopia Aradului, în ajutorul celor afectați de pandemia de coronavirus. Materiale de protecție pentru Spitalul Județean și hrană pentru persoanele vulnerabile

19.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Arhiepiscopia Aradului se implică în prevenirea răspândirii virusului COVID-19, luând o serie de măsuri pe care le-a comunicat astăzi preoților și credincioșilor din Eparhie. 

Astfel, conform comunicatului transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei, pe lângă îndemnurile adresate preoților de a ”respecta cu strictețe măsurile de prevenție recomandate de autoritățile Statului și îndrumările Patriarhiei Române”, Arhiepiscopia vine în ajutorul persoanelor vulnerabile prin oferirea de hrană. 

În același context, vor fi achiziționate și materiale de protecție (mănuși, măști, substanțe de dezinfecție, halate etc.) care vor fi donate Spitalului Județean de Urgență din Arad. 

Comunicare către preoții și credincioșii Arhiepiscopiei Aradului 

Arhiepiscopia Aradului, având în vedere situația excepțională pe care a creat-o în întreaga lume răspândirea virusului COVID-19, și stării de urgență instituită prin Decret prezidențial pe întreg teritoriul României, face următoarele precizări:

-Preoții și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Aradului sunt îndemnați să respecte cu strictețe măsurile de prevenție recomandate de autoritățile Statului și îndrumările Patriarhiei Române

-Preoții sunt îndemnați să vină în întâmpinarea nevoilor spirituale și materiale ale credincioșilor

-Prin Cantina socială ”Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului și Mănăstirea Arad-Gai, vom oferi în continuare hrană caldă la peste 120 de persoane vulnerabile social și polițiștilor din cadrul Poliției Locale Arad, aflați în misiune la intrările și ieșirile din Municipiul Arad. 

-Parohiile din Municipiul Arad, prin Arhiepisc... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro