Stire

Lecția de altruism predată de studenții și rezidenții de la UVVG. Voluntari în lupta pentru combaterea coronavirusului

24.03.2020 ⋅ 0 comentarii

  Dincolo de neliniștea, teama și grija pe care cei mai mulți dintre noi o simțim în aceste zile de încercare, sunt oameni care fac admirabile gesturi de omenie menite a oferi perspectiva unor vremuri cu mult mai sănătoase spiritual și social pentru atunci când lupta cu pandemia de coronavirus va fi câștigată. 

Sunt ei, cei care nu se gândesc de două ori atunci când sunt solicitați în a da o mână de ajutor în vremuri care le-ar putea pune în pericol viața. 

Astăzi, lecția de altruism ne este oferită de Studenții și rezidenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. 

  Aceștia s-au mobilizat exemplar și au răspuns acțiunii de recrutare a voluntarilor lansată la finalul săptămânii trecute de către Doamna Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, de a sprijini activităţile din cadrul camerelor de gardă şi ale unităţilor de primiri urgenţe, în funcție de evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus, dar și din punct de vedere social. Voluntarii au oferit suport persoanelor vârstnice, și nu numai, ei venind în ajutorul comunității pentru a fi de folos în domeniile medical și social, dar și pentru consiliere psihologică online.

,,Printr-un parteneriat pe care îl prec... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro