Stire

Un transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România

26.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Un transport aerian cu 45 de tone de echipament medical, inclusiv 100.000 de combinezoane de protecție, din Coreea de Sud, a sosit pe aeroportul ”Henri Coandă”, a anunțat MApN. 

                                    

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență.

”45 de tone de echipament medical au ajuns acum pe aeroportul Otopeni de la Seul. Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic. Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic”, a anunţat joi dimineaţă MApN.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în România.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Capabilităţii de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă ţări NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace:  Finlanda şi Suedia.

Sursa: romaniatv.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro