Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Supă cremă de usturoi copt

28.03.2020 ⋅ 0 comentarii

   Bună dimineața, dragi cititori! Sper că ați avut parte de un timp frumos și de bucurii gastronomice.

  Astăzi, o rețetă la fel de ușoară precum celelalte: supă cremă de usturoi copt. Dacă nu ați încercat până acum, vă îndemn să o faceți pentru că este DELICIOASĂ și destul de sățioasă. Singurul „secret” al unui astfel de preparat este acela de a coace usturoiul cu o zi înainte de a găti, pentru a vă bucura din plin de cea mai fină și parfumată aromă a usturoiului. Desigur, se poate folosi usturoiul copt și imediat după gătire însă nu va avea deloc aceeași aromă, fapt care vă obligă să puneți o cantitate mai mare de usturoi pentru a-i simți gustul.

De ce avem nevoie?

-5 căciulii de usturoi

-3 cartofi mari 

-50 ml smântână vegetală

-sare și piper

Ce facem cu toate acestea? 

   Curățăm cartofii și îi punem la fiert (trebuie să puneți apă în functie de cum doriți consistența supei creme – mai lichida sau nu). Cât timp fierb, curățăm usturoiul, copt în prealabil. Usturoiul se coace cu o zi înainte, la 100 de grade C, timp de 30 de minute. Se taie puțin căciulia de usturoi deasupra, precum în poză, înainte de a o introduce în cuptor. 

  Așadar, avem usturoiul copt și curățat. Când au fiert cartofii, adăugăm peste ei usturoiul, sare, piper și mixăm cu un blender vertical, până devine supa o cremă. Dacă e prea groasă, mai adăugăm apă ori stock de legume, pregătit dinainte, cum sugeram și în alte rețete. Iar dacă e prea lich... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro