Stire

Spitalul Județean preia tratamentul de succes folosit la Timișoara împotriva COVID-19; opt medici preferă să se retragă la pensie

30.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara se poate lăuda cu un număr impresionant de pacienți vindecați de coronavirus, comparativ cu alte spitale. Conform buletinului de presă emis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică,  până în prezent au fost vindecați la nivel național 169 de pacienți, dintre care 55 la Timișoara. Asta, în condițiile în care la Timișoara se folosește o schemă de tratament diferită de restul țării. Astăzi, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Arad anunță că și aici va fi folosită schema de la Timișoara.

                                    

„Informăm opinia publică arădeană despre faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad folosim același tratament ca la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pentru tratarea pacienților cu Coronavirus, SARS CoV-2.

Două tipuri de medicamente, necesare în prima fază a bolii, sunt disponibile și se folosesc în tratament, la Arad. Acestea sunt furnizate de compania Unifarm. Este vorba despre aceeași schemă de tratament care este folosită la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. 

Al treilea medicament, produs de o companie din Bruxelles, care se folosește la pacienți cu afecțiuni cardiovasculare, va fi disponibil în cel mult zece zile la Arad, în cadrul unui studiu clinic condus de Centrul Universitar Timișoara, cu co-participarea județelor Arad și Caraș-Severin”, susțin reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Una caldă, alta rece

Pe de altă parte, la câteva minute după ce au anunţat prima veste, cei de la Judeţean au revenit cu o nouă informaţie, potrivit căreia şase medici au anunțat că vor renunța la desfășurarea activității medicale din Unitatea Primire Urgențe. „Unii dintre ei sunt la vârsta pensionării, iar unii au depășit vârsta legală de pensionare însă au aviz de prelungire a activității de la Colegiul Medicilor. Alți doi medici, de pe secții diferite, au anunțat că își vor depune dosarele de pensionare. Niciunul dintre ei nu a fost confirmat cu coronavirus  - SARS CoV-2”, se arată în cea de a doua informare.

 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro