Stire

Dimitrie Muscă, pe cont propriu în lupta împotriva COVID-19 după ce o angajată care a murit a fost confirmată cu coronavirus

31.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Fermierul arădean Dimitire Muscă îşi izolează o parte din angajaţi în ferme, de teama noului coronavirus, după ce o angajată a fermei de porci din Macea, care aparţine de Complexul Agroindustrial Curtici, a murit în data de 26 martie 2020. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat pe 28 martie, adică după două zile de la decesul femeii, că aceasta, în vârstă de 60 de ani, a fost internată în secţia de boli infecţioase Arad din data de 25.03.2020, apoi transferată în ATI în aceeaşi zi. Recolta pentru COVID-19 a fost făcută în data de 25.03.2020, şi rezultatul pozitiv a venit în 26.03.2020, data în care femeia a decedat. Autorităţile au mai precizat că pacienta suferea de mai multe boli grave, având şi patologie asociată cu diabetul zaharat şi hipertensiune arterială. A fost decesul cu numărul 29 cauzat de COVID-19 anunţat de autorităţile române.

Dimitrie Muscă: DSP Arad NU ne-a contactat. Nu au testat nici familia femeii confirmate cu coronavirus!

Dimitrie Muscă, administratorul CAI Curtici, a declarat pentru Agroinfo că NU a fost contactat de nimeni de la DSP Arad pentru a face o anchetă epidemiologică şi a identifica persoanele cu care femeia a intrat în contact la locul de muncă.

Acesta a mai declarat, conform aceleiași surse, că fosta sa angajaţă lucra „de-o viaţă” la maternitatea de scroafe din Macea, unde sunt trei angajaţi, plus patru medici veterinari şi trei tehnicieni, care intră în contact cu toţi angajaţii fermei. Din fericire, nici unul dintre aceştia nu a prezentat simptome de boală până acum, iar ceilalţi membri ai familiei femeii infectate cu COVID-19 nu sunt angajaţi ai fermei de porci din Macea.

Cei de la DSP nu ne-au contactat, din contră, s-a dus şeful de complex să îi facă şi lui testul şi nu au vrut să îi facă, numa dacă îl bagă în salon cu ceilalţi infectaţi, şi atunci sigur că nu a vrut. DSP-ul nu s-a dus să-i ia în evidenţă nici pe cei din familie, cu care a mâncat din aceeaşi farfurie sau la masă. Noi suspicionăm că doamna s-a infectat la spital, pentru că a stat în salon cu persoane infectate, pentru că cei din familia femeii, încă patru persoane - fiica, ginerele, soţul şi nepoata - nu au nici o problemă. Familia nu a fost testată, dar vorbim zilnic cu ei şi spun că nu au nici un fel de simptome. Chiar dacă nu ar fi luat coronavirusul din spital, doam... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro