Național Cultura Stire

Crucea Mitropoliei Basarabiei, acordată post-mortem scriitorului Paul Goma

01.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Una dintre cele mai nedrepte și triste vești ne venea în urmă cu câteva zile din Franța: Scriitorul și disidentul anticomunist Paul Goma, în vârstă de 84 de ani, a murit în noaptea de 24 spre 25 martie din cauza infecției cu coronavirus. 

Ieri, 31 martie 2020, i-a fost acordată post-mortem Crucea Mitropoliei Basarabiei. 

Comunicatul Mitropiliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei a aflat cu durere vestea trecerii la Domnul, într-un spital din Paris, a marelui scriitor și om de cultură basarabean Paul Goma și înalță rugăciuni către atotmilostivul Dumnezeu pentru iertarea și odihna sufletului acestui membru marcant al exilului românesc.

   Tototdată, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a decis decorarea post-mortem a scriitorului Paul Goma cu distincția Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni, ca semn de prețuire a mărturisirii creștine din opera sa și pentru curajul de a înfrunta dictatura ateistă, de a denunța atrocitățile regimului sovietic de ocupație din Basarabia, oferind un exemplu de rezistență prin cultură și civism.

   Mitropolia Basarabiei va transmite distincția fiului marelui scriitor și om de cultură prin intermediul Înaltpreasfințitului părinte Iosif, Arhiepiscopul Parisului și Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, care a întreprins demersurile necesare pentru oferirea unui loc de veci familiei Goma în cimitirul parizian de la Thia... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro