Național Religie Stire

Maicile din Mitropolia Banatului au confecționat mii de prosoape și lenjerii de pat pentru secțiile de terapie intensivă

03.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Greu de contabilizat sau creionat în întregime lecția responsabilitate și altruism pe care Biserica ne-a oferit-o și continuă să ne-o ofere în această perioadă de grea încercare cauzată de pandemie de coronavirus. 

Slujitorii Sfintelor Altare, maici și călugări, aflați oricum în prima linie a ajutorului duhovnicesc și moral oferit în aceste vremuri, merg ori de câte ori este nevoie pentru a întinde o mănă de ajutor celor aflați în cealaltă primă linie: cadre medicale, polițiști, jandarmi…

Noul exemplu de implicare concretă a Bisericii în lupta cu pandemia de coronavirus vine din Mitropolia Banatului, de la maicile Centrului eparhial care au confecționat mii de prosoape și cearceafuri pentru secțiile de terapie intensivă. 

Comunicatul Mitropoliei

”În această perioadă grija Părintelui Mitropolit Ioan se îndreaptă spre secțiile de terapie intensivă din spitalele din Timișoara, respectiv Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Județean din Timișoara.

În acest sens Înaltpreasfinția Sa a achiziționat 2 km de material textil de unică folosință din care s-au confecționat peste 1000 cearșafuri și aproximativ 5000 de prosoape, atât de necesare în aceste zile în spitalele timișene.

Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de material”

Ajutorul nu s-a oprit aici...

”De asemenea, tot în aceste zile Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donație Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș.

De această dată, Părintele Mitropolit a ajutat cantina spitalului cu peste 1000 kg produse alimentare (cartofi, ulei, ceapă, varză, fructe) și peste 1000 de borcane cu gem; de asemenea, au mai fost aduse și 100 kg... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro