Din Bucătăria Lui Eliss. Ciuperci umplute cu guacamole și salată de rucola cu castravete
11.04.2020 ⋅ 0 comentarii
Bună dimineața, dragi cititori! Sper că sunteți cu toții bine și sănătoși! Astăzi vă voi prezenta o rețetă foarte simplă, cu iz de vară și culori de primăvară, o rețetă de post care vă va încânta prin aromele de neuitat.
Pentru prepararea ei aveți nevoie de:
-un dovlecel mic
-500g ciuperci champignon mari
-100 g de porumb dulce
-o lingură de ulei
-sare/piper după gust
Pentru guacamole:
-4 avocado
-două roșii mai mari
-o lingură ulei de măsline
-un ardei iute mic (opțional)
-o legătură de pătrunjel
-sucul de la o jumătate de lămâie
-sare
Pentru salată:
-200 g rucola
-doi castraveți
Ciupercile se curătă, cele mai mici se păstrează pentru compoziția cu care vor fi umplute. Puteți foloși și codițele de la ciuperci. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun ciupercile care se introduc în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, pentru jumătate de oră. Eu le-am uns cu puțin vin rose amestecat cu un praf de sare și o linguriță ulei de măsline dar asta e opțional însă vă recomand să încercați fiindcă vinul e unul dintre secretele care conferă mâncărurilor un gust aparte.
Cât timp se gătesc ciupercile, pregătim guacamole. Într-un blender se pune pulpa de avocado, împreună cu pulpa de roșii (fără coajă!) , ardeiul iute, pătrunjelul, sucul de lămâie, sarea și uleiul de măsline. Se mixează timp de 2 minute. Dacă nu aveți blender se poate și fără. Zdrobiți cu o furculiță avocado, tocați marunt restul ingredientelor și amestecați. Asta e tot.
Umplutura pentru ciuperci
Se taie cubulețe dovlecelul, c... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății