Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss. Ciuperci umplute cu guacamole și salată de rucola cu castravete

11.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, dragi cititori! Sper că sunteți cu toții bine și sănătoși! Astăzi vă voi prezenta o rețetă foarte simplă, cu iz de vară și culori de primăvară, o rețetă de post care vă va încânta prin aromele de neuitat.

Pentru prepararea ei aveți nevoie de:

-un dovlecel mic 

-500g ciuperci champignon mari

-100 g de porumb dulce

-o lingură de ulei

-sare/piper după gust

Pentru guacamole: 

-4  avocado 

-două roșii mai mari

-o lingură ulei de măsline

-un ardei iute mic (opțional) 

-o legătură de pătrunjel

-sucul de la o jumătate de lămâie

-sare

Pentru salată:

-200 g rucola

-doi castraveți 

Ciupercile se curătă, cele mai mici se păstrează pentru compoziția cu care vor fi umplute. Puteți foloși și codițele de la ciuperci. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun ciupercile care se introduc în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, pentru jumătate de oră. Eu le-am uns cu puțin vin rose amestecat cu un praf de sare și o linguriță ulei de măsline dar asta e opțional însă vă recomand să încercați fiindcă vinul e unul dintre secretele care conferă mâncărurilor un gust aparte. 

Cât timp se gătesc ciupercile, pregătim guacamole. Într-un blender se pune pulpa de avocado, împreună cu pulpa de roșii (fără coajă!) , ardeiul iute, pătrunjelul, sucul de lămâie, sarea și uleiul de măsline. Se mixează timp de 2 minute. Dacă nu aveți blender se poate și fără. Zdrobiți cu o furculiță avocado, tocați marunt restul ingredientelor și amestecați. Asta e tot.

Umplutura pentru ciuperci 

Se taie cubulețe dovlecelul, c... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro