Național Stire

Lista farmaciilor unde pacienții cu afecțiuni tiroidiene pot găsi Euthyrox

21.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Pacienții cu afecțiuni tiroidiene vor găsi din nou în farmacii tratamentul care a lipsit în ultimele săptămâni, anunță, conform Digi24, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC). Este vorba despre un medicament donat, importat din Spania, echivalent al produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg.

Medicamentul Eutirox 100 mcg donat, este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg. Acest medicament este esențial în tratamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie).

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament.

Cele 5.000 de cutii de Euthyrox 100 mcg, cu... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății